Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
13. září 2023 v 14:53
Čas čtení 0:36

Ryanair zavádí nová spojení z Prahy. Podívej se, do kterých destinací se pohodlně dostaneš

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ryanair zavádí nová spojení z Prahy. Podívej se, do kterých destinací se pohodlně dostaneš
Zdroj: Ryanair/propagačný materiál na voľné použitie

Letecký dopravce Ryanair ve středu v Praze představil své plány na zimní období. Do své nabídky přidá šest nových linek, počet cestujících se prý zvýší o 26 procent.

Společnost nově zavádí linku do albánské Tirany. Novinkou bude také spojení do sicilské Katánie, kam v současnosti létá konkurenční Wizz Air. Linka do polského Gdaňsku se zase rozšíří i na zimní období. Cestující se v zimě díky Ryanairu podívají také do španělské Málagy, Sevilly a britského regionu East Midlands, uvedl server ZDopravy.cz.

13. září 2023 v 11:45 Čas čtení 0:18 Na Česko se ženou silné bouřky. Nebezpečí hrozí zejména na Moravě a ve Slezsku Na Česko se ženou silné bouřky. Nebezpečí hrozí zejména na Moravě a ve Slezsku

„K zajištění provozu při takto obsáhlém letovém řádu jsme přidali další nové letadlo a zvýšili počet strojů bázovaných v Praze na čtyři,“ uvedl na tiskové konferenci obchodní ředitel aerolinky Jason McGuinness, podle něhož se jedná o investici ve výši 400 milionů dolarů a vytvoření 30 lokálních pracovních míst.

Drahé letištní poplatky

McGuinness si přitom neodpustil kritiku vůči vedení pražského letiště. Podle něj jsou v Praze neúměrně vysoké letištní poplatky, které činí čtyřnásobek průměru všech evropských letišť, kam Ryanair létá. „Praha má obrovský potenciál, může tu být 30milionové letiště. Místo toho tu však není žádný plán, žádná strategie,“ uvedl ředitel.

letiště
Zdroj: TASR/EPA/Filip Singer
Domů
Sdílet
Diskuse