Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
24. září 2023 13:56
Čas čtení 0:48

Tragédie na Astroworld: Telefon Travise Scotta prý leží na dně moře a nemůže být použit jako soudní důkaz

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tragédie na Astroworld: Telefon Travise Scotta prý leží na dně moře a nemůže být použit jako soudní důkaz
Zdroj: TASR/AP

Telefon amerického rappera Travise Scotta podle jeho advokátů leží na dně Mexického zálivu a nemůže být použit jako důkaz v případu davové paniky na festivalu Astroworld v roce 2021. Při tragédii tehdy zemřelo 10 lidí.

O telefonní záznamy požádali právníci, kteří zastupují stranu žalující Scotta. Rapperův přístroj se však údajně nachází na dně moře. Dvaatřicetiletý hudebník byl v pondělí v Houstonu asi osm hodin vyslýchán v souvislosti se stovkami žalob, které byly proti němu a dalším osobám podány, informoval web Rolling Stone.

27. července 2023 10:17 Čas čtení 0:37 Rozhodnuto. Travis Scott u pyramid v Gíze nevystoupí, koncert by „odporoval kulturní identitě egyptského lidu“ Rozhodnuto. Travis Scott u pyramid v Gíze nevystoupí, koncert by „odporoval kulturní identitě egyptského lidu“

Ještě před Scottovou výpovědí podali právníci žalující strany mimořádný návrh, ve kterém požadovali hudebníkovy telefonní záznamy týkající se festivalu. Scottův právní zástupce Steve Brody následně uvedl, že telefon „v lednu 2022 spadl z lodi a přistál někde na dně Mexického zálivu a není možné ho získat zpět“.

Travis Scott astroworld
Zdroj: Erika Goldring/WireImage/Getty Images

Podle Brodyho si Scott telefon nezálohoval přes iCloud kvůli obavám z hackerského útoku. Podotkl však, že ze ztraceného přístroje půjde získat zpět naprostá většina zpráv týkajících se festivalu Astroworld, které si hudebník posílal s manažerem společnosti Caktus Jack Davidem Strombergem. Scott ani jeho tým prý nemají co skrývat.

8. listopadu 2022 14:14 Čas čtení 1:14 Rok od tragédie na festivalu Astroworld: Fanoušci vyčítají Travisi Scottovi, že smutné výročí nijak nepřipomenul Rok od tragédie na festivalu Astroworld: Fanoušci vyčítají Travisi Scottovi, že smutné výročí nijak nepřipomenul

Tragédie se odehrála 5. listopadu 2021 v texaském Houstonu. Během Scottova koncertu se mezi diváky vytvořila tlačenice, která si vyžádala 10 mrtvých a více než 300 zraněných.

Podle policejní vyšetřovací zprávy rapper v průběhu festivalu věděl o tom, že jedna osoba poblíž pódia potřebovala lékařskou pomoc, jinak si však myslel, že se dav na koncertě dobře baví, a neviděl žádné známky vážných problémů. 

8. listopadu 2021 17:00 Čas čtení 1:01 Travis Scott čelí žalobám kvůli tragédii na festivalu Astroworld. Dva účastníci koncertu chtějí odškodné milion dolarů Travis Scott čelí žalobám kvůli tragédii na festivalu Astroworld. Dva účastníci koncertu chtějí odškodné milion dolarů
Domů
Sdílet
Diskuse