Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
26. září 2023 12:42
Čas čtení 0:26

Startuje program Oprav dům po babičce, můžeš získat až jeden milion na rekonstrukci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Startuje program Oprav dům po babičce, můžeš získat až jeden milion na rekonstrukci
Zdroj: Pexels/Vlada Karpovich

Státní fond životního prostředí spustil v úterý příjem žádostí o dotaci v rámci programu Nová zelená úsporám, jehož součástí je také kontroverzní podprogram Oprav dům po babičce.

Projekt „Oprav dům pro babičce“ představilo ministerstvo životního prostředí letos v létě. Stát se jeho prostřednictvím chystá mezi majitele rodinných domů rozdělit až 40 miliard korun.

1. září 2023 10:49 Čas čtení 0:56 Oprav dům po babičce, stát ti na to dá až milion korun. Poradíme ti, jak vyplnit žádost Oprav dům po babičce, stát ti na to dá až milion korun. Poradíme ti, jak vyplnit žádost

Dotace je určena „ekonomicky aktivním obyvatelům“, kteří v rámci programu obdrží formou zálohy peníze na komplexní zateplení domu, nový kotel či solární panely. Částka pokryje 50 procent výdajů, na komplexní zateplení lze získat až 1 milion korun. Podrobné informace najdeš na webu Nová zelená úsporám.

Žadatel musí pro získání dotace dodržet stanovené podmínky. Daná domácnost například nesmí vlastnit jiný dům či byt a její členové musí mít v opravované nemovitosti trvalé bydliště. Žadatelé musí v opravované nemovitosti následujících deset let bydlet, což ale neplatí pro odrůstající děti. 

Domů
Sdílet
Diskuse