Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
30. září 2023 14:18
Čas čtení 0:26

Žákovi v tašce explodoval mobil. Výbuch byl tak silný, že batoh vymrštil do vzduchu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Požár uhasila pohotová učitelka poté, co evakuovala děti z místnosti.

Jednomu ze žáků základní školy v Suchowolu na východě Polska během vyučování v tašce explodoval mobil. Výbuch byl tak silný, že batoh vymrštil do vzduchu, který následně letěl několik metrů. O případu informovali místní hasiči, píše portál tvn24.pl.

Podle slov hasičů v mobilu vybuchla baterie, nikomu se naštěstí nic vážného nestalo. Učitelka během incidentu zachovala chladnou hlavu a okamžitě evakuovala žáky. Poté popadla hasicí přístroj a požár uhasila.

„Zásah hasičských jednotek spočíval v zabezpečení místa, odstranění kouře z místnosti, kde došlo k požáru, a změření obsahu oxidu uhelnatého,“ přiblížili hasiči, kteří zároveň dodali, že telefon nebyl během výbuchu zapojen v elektrické zásuvce. Škodu vyčíslili přibližně na 1000 PLN, v přepočtu 5200 korun.

výbuch, mobil, Poľsko
Zdroj: KM PSP Zamość
Domů
Sdílet
Diskuse