Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
2. října 2023 12:54
Čas čtení 0:55

Gérard Depardieu se vyjádřil k nařčení ze sexuálního násilí. Herce obvinilo 13 žen

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Gérard Depardieu se vyjádřil k nařčení ze sexuálního násilí. Herce obvinilo 13 žen
Zdroj: Gaumont Columbia TriStar Films

V otevřeném dopise zveřejněném ve francouzském deníku Le Figaro Depardieu napsal, že nikdy žádnou ženu nezneužil.

Herce známého například z filmů Asterix a Obelix, Zelená karta nebo Cyrano z Bergeracuobvinilo letos na jaře 13 žen ze sexuálního obtěžování. Toho se měl herec dopustit mezi lety 2004 až 2022 během natáčení různých filmů a seriálů. S informací přišla po několikaměsíční investigativní práci redakce Médiapart.

Herec čelí obvinění i z předchozích let, vinu odmítá

Depardieu se měl dopustit obtěžování hereček, maskérek a dalších žen pracujících ve štábu. V textu redakce Médiapart se píše o opakovaném osahávání, obscénních komentářích i dalším nevhodném chování. Herec se k obvinění dlouho odmítal vyjádřit.

Nyní se po necelém půl roce ozval. V neděli zveřejnil francouzský deník Le Figaro hercův otevřený dopis, v němž veškerá obvinění vůči své osobě odmítá a píše, že žádnou ženu nikdy nezneužil. „Před soudem médií, tváří v tvář lynčování, kterému jsem byl vystaven, se mohu bránit pouze svým slovem,“ uvedl čtyřiasedmdesátiletý herec.

12. dubna 2023 18:08 Čas čtení 1:47 Sex bez souhlasu by měl být trestný čin, myslí si 69 procent Češek. Co dalšího ukázal průzkum? Sex bez souhlasu by měl být trestný čin, myslí si 69 procent Češek. Co dalšího ukázal průzkum?

Depardieu byl ze znásilnění a sexuálního obtěžování obviněn už v roce 2020. V srpnu 2018 na něj podala trestní oznámení nejmenovaná herečka, která ho obvinila ze dvou znásilnění a sexuálních útoků. Vyšetřování stále probíhá, ačkoli herec jakoukoli vinu odmítá i v tomto případě.

29. září 2023 11:00 Čas čtení 4:48 Bílí heterosexuální muži mají svátek. Tohle jim přejí Fila, Králová, Titlbach a další známé osobnosti Bílí heterosexuální muži mají svátek. Tohle jim přejí Fila, Králová, Titlbach a další známé osobnosti

Gérard Depardieu opustil Francii v roce 2013 a přijal ruské občanství. Učinil tak na protest proti navrhovanému zvýšení daní pro milionáře ve Francii. Ačkoli je Depardieu považovaný za přítele ruského prezidenta Vladimira Putina, invazi na Ukrajinu odsoudil. Sdělil, že Rusko není zodpovědné za šílené excesy svých vůdců.

Domů
Sdílet
Diskuse