Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Marek Pros ČTK
21. října 2023 20:41
Čas čtení 0:51

Psychiatr Jan Cimický se předávkoval léky, leží ve vážném stavu na ARO

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Cimický čelí obžalobě ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání, soud pro Prahu 8 začne projednávat jeho případ 7. listopadu.

Psychiatr je v péči lékařů na Lůžkovém resuscitačním oddělení ICU B v Praze. „Pacienta s tímto jménem a ročníkem narození k nám dopoledne přivezli v bezvědomí na ICU B, více informací poskytovat nemohu,“ píše deník Blesk, podle jehož informací se měl úmyslně předávkovat léky. Momentálně je ve vážném stavu. 

Psychiatra v minulosti obvinilo několik jeho pacientek ze sexuálního obtěžování či přímo napadení před dvěma lety. Herečka a zpěvačka Jana Fabiánová uvedla, že ji lékař v minulosti sexuálně napadl. Příspěvek na sociální síti zveřejnila podle médií kvůli informaci o tom, že by měl Cimický od tehdejšího prezidenta Miloše Zemana dostat vyznamenání za zásluhy o stát v oblasti kultury.

4. září 2023 16:44 Čas čtení 0:37 Psychiatr Cimický půjde k soudu, státní zástupce ho obžaloval ve 39 případech znásilnění a vydírání Psychiatr Cimický půjde k soudu, státní zástupce ho obžaloval ve 39 případech znásilnění a vydírání

V reakci na její příspěvek se začaly ozývat i další ženy. Zkušenost s obtěžováním popsala například moderátorka České televize Martina Vrbová Hynková, která se s Cimickým setkala pracovně, nikoli jako pacientka. Uvedla, že ji psychiatr před 20 lety při přípravě televizního pořadu povalil na sedačku a začal ji osahávat a líbat. Žena z ordinace utekla.

Kriminalisté původně navrhli obžalobu pro Cimického loni v říjnu, tehdy ho vinili ze 28 případů znásilnění či vydírání. Státní zastupitelství ale o měsíc později kauzu policii vrátilo k došetření. Nařídilo jim, aby se vypořádali s otázkou, zda nejsou některé skutky promlčeny. Znovu policie navrhla lékaře obžalovat v červnu. Státní zástupce podal obžalobu v srpnu.

Domů
Sdílet
Diskuse