Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Karolína Fejtová
29. října 2023 18:31
Čas čtení 1:00

VIDEO: Hledaný Čermák na videu z lesa naznačuje, že je v Rusku. Nadává v něm Rakušanovi, ten zareagoval

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Hledaný Čermák na videu z lesa naznačuje, že je v Rusku. Nadává v něm Rakušanovi, ten zareagoval
Zdroj: Úřad vlády ČR

Tomáš Čermák, odsouzený za propagaci terorismu, si má ve vězení odpykat pět a půl roku. Policii se ho ještě nepodařilo dopadnout. Ve videu, které sdílel na svém Facebooku jeho kamarád Pavel Zítko, naznačuje, že je v Rusku.

Čermák proti verdiktu podal dovolání k Nejvyššímu soudu. Do vězení měl za podporu a propagaci terorismu nastoupit už koncem srpna. V době koronavirové pandemie měl vyzývat skrz své sociální sítě k útokům na politiky.

29. října 2023 13:33 Čas čtení 0:53 Prezident Pavel ve svém projevu citoval postavu z Batmana Prezident Pavel ve svém projevu citoval postavu z Batmana

„Chci, abyste věděli, že jsem naprosto v pořádku. Nebudu vám přesně říkat, na jakém místě jsem, ale třeba byste to poznali tady podle těch obrázků, co mám na sobě,“ říká ve videu, když ukazuje na ruskou vlajku se znakem a na červené tričko s nápisem CCCP, kladivem a srpem, které má na sobě. 

Pavel Zítko tvrdí, že video nenatočil. „Tomáš je pronásledovaná osoba a dostal trest za to, že se vyjádřil o covidové mafii, která tady zabíjela,“ sdělil Novinkám.

Čermák v pětiminutovém videu mimo jiné nadává ministrovi vnitra Vítu Rakušanovi: „Chtěl bych pozdravit pana Rakušana, toho debila. Neumíš ani zavírat, vole, pořádně do kriminálu, s těma tvýma poskokama.“

Předseda hnutí Starostové a nezávislí se k videu vyjádřil na platformě X. „Tak si to shrneme: člověk, který byl odsouzený za výzvy k násilí a schvalování terorismu, neunesl odpovědnost za svoje činy a utekl,“ komentuje video Rakušan. „Policie ČR v pátrání po odsouzeném samozřejmě dál pokračuje, trik s tričkem a vlajkou působí krajně nepřesvědčivě,“ dodává na konec.

Domů
Sdílet
Diskuse