Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
4. listopadu 2023 v 10:37
Čas čtení 0:32

V Česku padal sníh, někde napadlo až 10 centimetrů. Sněhu si ale moc dlouho neužijeme

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku padal sníh, někde napadlo až 10 centimetrů. Sněhu si ale moc dlouho neužijeme
Zdroj: FOTO TASR - František Iván

Na některých místech Česka během posledních nocí sněžilo, někdy i poměrně vydatně. Během víkendu však začne sníh postupně mizet.

Nejdříve začalo sněžit na hřebeni Šumavy. Nejvíce sněhu napadlo na Blatném vrchu, a to až 10 centimetrů. Později začal sníh padat také v Krkonoších. Na Sněžce už ho leží několik centimetrů, jinde se jedná spíše o poprašek. Pohled na pokrývku sněhu poskytl na sociálních sítích například hotel Luční bouda Krkonoše. 

Moc dlouho si sněhu ale neužijeme. Během víkendu bude vlivem oteplení sněhová pokrývka roztávat. Informoval o tom Český hydrometeorologický úřad (ČHMÚ).

Jak bude o víkendu?

Čeká nás teplý víkend. V sobotu se nejvyšší denní teploty budou pohybovat mezi 8 až 12 stupni. Převažovat bude polojasná až oblačná obloha.

Neděle bude teplejší, maximální teploty se budou pohybovat mezi 9 až 13 stupni, zato se ale zatáhne obloha. Můžeme očekávat i přeháňky a deště, nejnižší teploty dosáhnou čtyř až osmi stupňů. Více jsme o předpovědi počasí na víkend psali zde.

3. listopadu 2023 v 16:01 Čas čtení 0:40 Předpověď počasí na víkend: Vyplatí se schovat deštníky? Předpověď počasí na víkend: Vyplatí se schovat deštníky?
Domů
Sdílet
Diskuse