Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
10. listopadu 2023 11:40
Čas čtení 0:30

Američan zastřelil v Panamě dva účastníky klima protestu. Oba na následky zranění zemřeli

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Sedmasedmdesátiletý Američan zastřelil na enviromentální demonstraci dva účastníky. Oba zraněním podlehli. Muž byl okamžitě zatčen.

Již třetí týden probíhají v Panamě protesty proti těžební smlouvě, která umožňuje kanadské společnosti First Quantum Minerals provozovat největší důl na měď v regionech po dobu nejméně dalších 20 let.

9. listopadu 2023 7:17 Čas čtení 1:01 Obliba energy drinků u dětí dramaticky stoupá. V Ústeckém kraji je denně pije až pětina školáků Obliba energy drinků u dětí dramaticky stoupá. V Ústeckém kraji je denně pije až pětina školáků

Demonstrující se shromáždili na Panamerické dálnici, nejdelší síti silnic světa, která propojuje Aljašku a Argentinu, a zastavili zde provoz. Blokády způsobily podnikům denní ztráty ve výši až 80 milionů dolarů a školy v celé zemi byly na týden uzavřeny.

Na kameru byl v úterý zachycen starší Američan, který se s protestujícími začal hádat, později vytáhl zbraň a dva z nich zastřelil. Muž byl okamžitě zatčen policií. Jeden ze zraněných na místě zemřel, druhý byl prohlášen za mrtvého po převozu do blízké nemocnice.

Panamský prezident Laurentino Cortizo vyjádřil pozůstalým upřímnou soustrast a řekl, že takový zločin v jejich společnosti „nemá místo“.

Domů
Sdílet
Diskuse