Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
11. listopadu 2023 16:12
Čas čtení 0:47

Rusko do bojů na Ukrajině posílá vrahy z věznic. Svůj trest splatí krví na frontě, obhajuje svou taktiku Kreml

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Rusko hájí využívání odsouzených zločinců ve válce na Ukrajině.

Více než 20 měsíců po rozsáhlé invazi na Ukrajinu se Kreml snaží obhájit ostře kritizovanou praxi propouštění odsouzených zločinců z vězení za účelem vojenské služby. Informuje o tom TASR.


„Odsouzení, včetně těžkých zločinců, platí za svůj zločin krví na bojišti,“ uvedl v pátek pro Interfax mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

V Rusku existuje standardní postup udělování milosti, při kterém je žádost vězně schvalována v několika krocích. Ale je zde i druhá možnost, jak se dostat z vězení, poznamenal Peskov. „Tou je, že svůj dluh splatí krví,“ řekl. 

Putin osvobodil vraha, ten chtěl bojovat na Ukrajině

Ruský prezident Vladimir Putin nedávno udělil milost vrahovi. Muž ze sibiřského města Kemerovo byl odsouzen k 17 letům vězení za zabití své bývalé přítelkyně v roce 2020. Z vězení byl údajně předčasně propuštěn, když projevil ochotu bojovat na Ukrajině. Případ vyvolal bouřlivé diskuse a pobouření v ruských médiích a na sociálních sítích.

Během prvního roku války v roce 2022 bylo známo, že ruská žoldnéřská Wagnerova skupina ve velkém verbovala do boje zločince z věznic.

Před pár měsíci se zákonem zlegalizoval i nábor zločinců do řádné armády. Tento postup se opět stal předmětem ostré kritiky, zvláště když vyšly najevo případy omilostněných vrahů či jiných násilných zločinců.

Putin
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse