Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
12. listopadu 2023 11:46
Čas čtení 0:55

Chorvatského ministra obrany odvolali, hrozí mu až 15 let vězení. Zavinil smrt řidiče dodávky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

V tuto chvíli již bývalý chorvatský ministr obrany Mario Banožić se v sobotu čelně srazil s dodávkou a zapříčinil smrt jejího 40letého řidiče.

Chorvatský premiér Andrej Plenković odvolal v sobotu ministra obrany Maria Banožiće, který byl účastníkem smrtelné dopravní nehody u města Vinkovci na východě země. TASR o tom informuje s odvoláním na agenturu AFP a server Večernji.hr.


Samotný Banožič utrpěl při havárii, která se odehrála v sobotu brzy ráno na výjezdu z Vinkovci, těžká zranění. Podle chorvatských médií byl na cestě na lov a za špatné viditelnosti předjížděl nákladní vůz, když se v protisměru čelně srazil s menší dodávkou, jejíž čtyřicetiletý řidič nehodu nepřežil.

12. listopadu 2023 9:55 Čas čtení 2:31 „Mrzí mě, že tu dýmku už spolu nestihneme.“ Politici a političky reagují na odchod Karla Schwarzenberga „Mrzí mě, že tu dýmku už spolu nestihneme.“ Politici a političky reagují na odchod Karla Schwarzenberga

Banožić byl hospitalizován v nemocnici v Osijeku s pohmožděninami hrudního koše, hlavy a se zlomeninou nohy, je však při vědomí a mimo ohrožení života.


„Slyšeli jste o okolnostech nehody... Vyjadřujeme upřímnou soustrast pozůstalým oběti a obavy v souvislosti se stavem ministra, který je hospitalizován s těžkými zraněními,“ uvedl v sobotu na tiskové konferenci premiér Plenković. 

Hrozí mu 15 let vězení

„Zbavil jsem ministra Banožiće funkce ministra obrany,“ dodal s tím, že vedením tohoto resortu pověřil státního tajemníka Zdravka Jakopa.


Znalci po několika hodinách po nehodě došli k závěru, že je za ni zodpovědný čtyřiačtyřicetiletý řidič osobního automobilu, kterého sice konkrétně nejmenovali, jde však o Banožiće, píše Večernji.


Dosud nebylo bezprostředně známo, jakou rychlostí Banožić v době nehody jel. Exministrovi také odebrali vzorky krve a moči, které byly odeslány k expertize. Podle chorvatských médií mu za způsobení dopravní nehody s následkem smrti hrozí vězeňský trest od jednoho do 15 let.

Domů
Sdílet
Diskuse