Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Koucká
14. listopadu 2023 17:13
Čas čtení 0:33

Schwarzenbergova rakev bude vystavena v kostele Panny Marie pod řetězem. Rodina souhlasila s pohřbem se státní poctou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Schwarzenbergova rakev bude vystavena v kostele Panny Marie pod řetězem. Rodina souhlasila s pohřbem se státní poctou
Zdroj: Neuland Film/Sabotage Films Vienna

Rodina Karla Schwarzenberga oznámila, kde bude jeho rakev. Zesnulý kníže bude v rakvi vystaven v kostele Panny Marie pod řetězem v Praze.

Karel Schwarzenberg, příslušník jedné z nejstarších šlechtických rodin v Evropě, zemřel v neděli 12. listopadu ve Vídni, kde byl poslední dny hospitalizován kvůli dlouhodobým zdravotním problémům. Předtím byl v nemocnici v Praze. Bylo mu 85 let. „Rodina s vděkem přijala a děkuje tímto za všechny kondolence a projevy soustrasti,“ uvedla na síti X (dříve Twitter).


Bývalý ministr zahraničí, poslanec, senátor a kancléř prezidenta republiky bude v rakvi vystaven od středy 6. prosince do pátku 8. prosince. Ta bude umístěna v kostele maltézských rytířů Panny Marie pod řetězem v Praze. Rodina také souhlasila s nabídkou ústavních činitelů provést pohřeb se státními poctami.

Domů
Sdílet
Diskuse