Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR Jana Chovancová
19. listopadu 2023 9:36
Čas čtení 0:38

VIDEO: Pes moldavské prezidentky pokousal prezidenta Rakouska

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Prezident Rakouska se setkal s prezidentkou Moldavska, aby prodiskutovali žádost země o vstup do Evropské unie. ​

Pes moldavské prezidentky Maii Sandu pokousal rakouského prezidenta Alexandra van der Bellena během jeho oficiální páteční návštěvy Kišiněva. Prezident utrpěl jen malá poranění, která byla ošetřena náplastí. TASR o tom informuje na základě zpráv agentur AFP a AP.


Psa jménem Codrut si Sandu adoptovala před několika měsíci. Van der Bellena pokousal, když ho chtěl pohladit.


Prezident po incidentu na sociální síti Instagram uvedl, že „je velkým milovníkem psů“ a „chápe, že tolik lidí Codruta znervóznilo“. Na rozloučenou po setkání mu van der Bellen daroval i hračku.

Van der Bellen se setkal se Sandu, aby prodiskutovali žádost Moldavska o vstup do Evropské unie. Evropská komise tento měsíc doporučila zahájení formálních rozhovorů o jeho členství. Kromě ní se setkal i se slovinskou prezidentkou Natašou Pirc Musar.


Nejde o první případ, kdy prezidentův pes někoho pokousal. Pes amerického prezidenta Joea Bidena pokousal v září 11 členů ochranky. Útoky se tehdy připsaly stresu ze života v Bílém domě a pes byl odstěhován k rodinným známým.

Domů
Sdílet
Diskuse