Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
24. listopadu 2023 v 15:22
Čas čtení 0:57

Všechno je jinak! Primátor Svoboda nechá zneplatnit značky zákazu vjezdu do centra Prahy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Všechno je jinak! Primátor Svoboda nechá zneplatnit značky zákazu vjezdu do centra Prahy
Zdroj: Unspleash/Marius Serban/volně k užití

Zákaz vjezdu do centra v nočních hodinách? Už zase neplatí! Levá ruka tradičně neví, co dělá ta pravá...

Jen pár hodin poté, co jsme napsali o novém omezení pro centrum Prahy, které zamezovalo vjezdu osobních vozidel do velké části Starého Města mezi desátou večer a šestou hodinou ranní, přichází nečekaný zvrat. Vidle do toho, jak se říká, hodil pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

24. listopadu 2023 v 9:31 Čas čtení 0:35 Do centra Prahy už si v noci autem nezajedeš. Radnice zavedla nové omezení a bude vybírat pokuty Do centra Prahy už si v noci autem nezajedeš. Radnice zavedla nové omezení a bude vybírat pokuty

Svoboda v pátek na zasedání sněmu starostů městských částí prohlásil, že značky zneplatní. Zákaz chce nejdřív nechat přezkoumat magistrátním odborem dopravy. Magistrát si už podle zastupitele a předsedy dopravního výboru Martina Sedekeho (ODS) nechal poslat z Prahy 1 spis týkající se opatření. Radnici mimo jiné obvinil, že účelově využila silniční zákon.


Novinka si kladla za cíl omezit hluk v centru, který údajně rušil místní obyvatele. Zejména v ulici Dlouhá si obyvatelé již delší čas stěžovali. Nová opatření ale zahrnovala celou oblast mezi Dvořákovým nábřežím, Pařížskou, Staroměstským náměstím a Revoluční. Svoboda řekl, že magistrát o tomto kroku Prahy 1 nevěděl.

„Není akceptovatelné, aby se takto zásadní rozhodnutí Pražané a zástupci Prahy dozvídali z médií,“ napsal Svoboda na sociální síti X. Škatulatům ohledně (ne)zákazu nočního vjezdu automobilů do centra Prahy se lidé hned pod primátorovým postem začali vysmívat a neodpustili si několik rýpanců směrem k vedení města.

Domů
Sdílet
Diskuse