Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
4. prosince 2023 v 7:14
Čas čtení 0:46

Začíná Vánoční kotlíková sbírka. Jak a komu můžeš pomoci?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Začíná Vánoční kotlíková sbírka. Jak a komu můžeš pomoci?
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

„Kotlík pomáhá“ je akce pořádaná neziskovou organizací Armáda spásy. Sbírka začíná v pondělí a potrvá až do 22. prosince. Jakým způsobem můžeš přispět?

Peníze můžeš darovat buďto přes portál Darujme.cz, posláním na účet, anebo fyzicky v ulicích vybraných měst. Lidé, kteří budou peníze vybírat, se jmenují zvoníci. Budeš je moct potkat v Praze, Brně, Havířově, Karlových Varech, Kopřivnici, Krnově, Opavě, Ostravě a Šumperku. Přispět můžeš vhozením příspěvku do červeného kotlíku, který s sebou zvoníci ponesou.

Komu sbírka pomáhá?

Finanční prostředky poputují na práci s dětmi, mládeží, rodinami a seniory. U dětí půjde zejména o příspěvky na pořádání táborů, klubů či vedení hudebních a tanečních skupin. Seniorům peníze z kotlíkové sbírky přispějí například na kluby seberozvoje a trénování paměti, čtenářské kluby anebo na vzdělávání cizích jazyků, mobilní gramotnosti, případně na práci na počítači.

„Finance budou využity také na práci s potřebnými, kterým církev Armády spásy pomůže v tíživé životní situaci a může jim pomoci s vyhledáním a navázáním kontaktů na sociální služby. A v neposlední řadě se bude jednat o podporu odsouzených vězňů bez rodiny, konkrétně o zasílání balíčků s hygienickými potřebami a oblečením,“ uvádí web sbírky.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Sbírka probíhající v adventním čase vznikla roku 1891 v Americe a stala se jednou z nejznámějších pouličních pomocí Armády spásy po celém světě. Loňská sbírka v Česku vynesla více než 300 tisíc korun. 

Domů
Sdílet
Diskuse