Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
12. prosince 2023 11:33
Čas čtení 0:38

Google prohrál zásadní soudní spor. Dopady možná pocítíš i ty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Google prohrál zásadní soudní spor. Dopady možná pocítíš i ty
Zdroj: Epic Games/propagační materiál/volně k užití

Porota u soudu v Kalifornii v pondělí rozhodla, že Google využívá monopolního postavení na trhu s mobilními aplikacemi. Dala tak za pravdu společnosti Epic Games.

Tvůrce oblíbené hry Fortnite podal na Google žalobu před třemi roky. Nyní porota rozhodla, že oprávněně. Společnost Google si totiž účtuje za nákupy provedené na svých stránkách provize ve výši až 30 procent. Uživatelé systému Android však nemají možnost zakoupit aplikace jinde než na Play Store, uvádí The Guardian.

12. prosince 2023 9:20 Čas čtení 0:44 Hororová série Saw bude pokračovat! Víme, kdy přijde do kin jedenáctý díl Hororová série Saw bude pokračovat! Víme, kdy přijde do kin jedenáctý díl

„Dnešní verdikt je výhrou pro všechny vývojáře aplikací a spotřebitele po celém světě. Dokazuje to, že praktiky obchodu s aplikacemi společnosti Google jsou nezákonné a zneužívají svého monopolu k vybírání přemrštěných poplatků, potlačování konkurence a snižování inovací,“ uvedla společnost Epic Games na svém webu.

Google se proti verdiktu odvolal. Epic Games tak ještě nemá kompletně vyhráno. Není také jasné, co společnost vysoudila. Předmětem sporu totiž nebyly finanční náhrady. Údajně chce, aby soud nařídil společnosti Google, že každý vývojář aplikací má naprostou svobodu zavádět své vlastní obchody s aplikacemi a vlastní fakturační systémy pro Android. O tom, na co má Epic Games nárok, tak soudce Donato rozhodne v druhém lednovém týdnu, uvedl server The Verge

Domů
Sdílet
Diskuse