Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
13. prosince 2023 7:38
Čas čtení 0:54

Přehled svátků 2024: Kolik volna nás příští rok čeká?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Přehled svátků 2024: Kolik volna nás příští rok čeká?
Zdroj: Unsplash/Towfiqu barbhuiya

Příští rok bude k pracujícím a studentům velmi vstřícný. Těšit se můžeme na čtyři prodloužené víkendy. Tři svátky však připadnou na víkend.

První prodloužený víkend si užijeme hned ze začátku, 1. leden totiž vychází na pondělí. Další nás poté čeká na Velikonoce. Díky Velkému pátku 29. března a Velikonočnímu pondělí 1. dubna si bude moci většina pracujících užít hned čtyři dny volna.

12. prosince 2023 15:58 Čas čtení 0:47 Od ledna budou levnější potraviny. Tito prodejci na nic nečekají a zlevňují už teď Od ledna budou levnější potraviny. Tito prodejci na nic nečekají a zlevňují už teď

Dva květnové svátky, tedy Svátek práce a Den vítězství, připadnou na dvě středy po sobě a nabídnou tak volno uprostřed týdne. V červenci poté sice Den upálení mistra Jana Husa vychází na sobotu, ale zato Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje oslavíme o den dříve, tedy v pátek, takže si užijeme další prodloužený víkend.

Ze tří svátků, které nás čekají na podzim, vychází na všední den jen jeden. Den české státnosti a Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva přijdou o víkendu. Poslední prodloužený víkend nás čeká v říjnu. Den vzniku samostatného československého státu totiž připadá na pondělí.

Vánoce na rozdíl od těch letošních připadnou na prostředek pracovního týdne. Štědrý den vychází na úterý, stejně tak silvestr. Nový rok tak oslavíme ve středu.

12. prosince 2023 13:57 Čas čtení 0:41 Česku hrozí epidemie. Roste počet respiračních onemocnění Česku hrozí epidemie. Roste počet respiračních onemocnění

Jarní prázdniny budou mít školy dle okresů od 5. února do 17. března. Na přechod na letní čas se můžeme těšit 31. března, zimní čas nastane 27. října.

Z dalších významných dnů poté oslavíme Den matek 14. května a Den otců 18. června. Dále nás čeká Mezinárodní den žen 8. března, Mezinárodní den dětí 1. června a Památka zesnulých 2. listopadu.

Domů
Sdílet
Diskuse