Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
16. prosince 2023 13:35
Čas čtení 1:34

Tornádo v USA odneslo čtyřměsíční miminko. Našli ho živé

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tornádo v USA odneslo čtyřměsíční miminko. Našli ho živé
Zdroj: Unsplash/Nikolas Noonan/volně k užití (ilustrační foto)

Před týdnem se americkým státem Tennessee prohnalo tornádo. Zasáhlo mimo jiné město Clarksville, kde z mobilního domu odneslo čtyřměsíční dítě. Chlapec přežil bez větších zranění. Dle jeho tety se o něj postarali andělé.

Siréna zazněla až poté, co střechu domu Sydney Moore odnesla vichřice, spolu s jejím čtyřměsíčním synem Lordem. Žena svým tělem chránila svého druhého, ročního syna, zatímco se její přítel Aramis Youngblood snažil dostat k mladšímu Lordovi. Vichr ho však odhodil tak, že si vykloubil rameno, a stěny domu se zřítily. Plačícího Lorda později Youngblood našel zaklíněného ve spadlém stromě asi 9 metrů od místa, kde stával jejich dům. Informovaly o tom CNN a NY Post.

„Bylo to jako ve filmu,“ řekla matka dětí. „Vzpomínám si, že jsem viděla Aramise, jak jde v lijáku s roztrhaným oblečením a s Lordem v náručí.“

16. prosince 2023 12:00 Čas čtení 0:31 VIDEO: Jedna z nejsilnějších sněhových bouří za posledních 60 let. Takhle to aktuálně vypadá v Rusku ​ VIDEO: Jedna z nejsilnějších sněhových bouří za posledních 60 let. Takhle to aktuálně vypadá v Rusku ​

Bouře v Tennessee, kde minulou sobotu udeřila nejméně dvě tornáda, zanechala rozsáhlou zkázu a zničila domy tisíců lidí. Nejméně šest lidí zahynulo. Vítr dosahoval podle Národní meteorologické služby rychlosti až 125 km/h. Tornádo zbořilo domy a podniky, vytrhávalo střechy a okna, převracelo osobní a nákladní auta a pokrylo silnice popadanými stromy a troskami.

„Slyšeli jsme, jak se zvedá vítr, a pak nás něco uvedlo do režimu boj, nebo útěk,“ řekla Moore. Než stihli zareagovat, majetek jim již odnesla vichřice a auto rozdrtily spadlé stromy. To také zabránilo prvním záchranářům dostat se k rodině. Pro pomoc šli více než kilometr pěšky.

Mezi prvními zasahujícími v oblasti byl toho dne poručík clarksvillské hasičské záchranné služby Steven Bryant. „Poznal jsem, že ještě dýchá, ale byl celý od bláta a měl tržné rány na pravé straně obličeje,“ řekl. Zdravotníci však matce předali dítě se slovy, že je to „naprosto zdravé dítě“. Lord má řeznou ránu na uchu ošetřenou kožním lepidlem. Rodina je dočasně ubytována v hotelu.

„Řekli nám, že vypadal, jako by ho na strom položili opatrně,“ uvedla teta Lorda Caitlyn Moore. „Jako by ho na to místo bezpečně dovedl anděl.“

V rozhovoru uvedla, že je zázrak, že Lord žije. Mezi zbytky mobilního domu její sestry byla podle ní i schránka s popelem jejich matky, která zemřela v loňském roce. „Její popel jsme našli zcela neporušený, nedotčený. Všechno bylo stále v krabici. Bylo to dokonalé,“ řekla.

23. dubna 2024 13:00 Čas čtení 4:44 Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě

„Věřím na anděly strážné a zázraky. Věřím, že to byla nejspíš naše máma, kdo bezpečně uložil mého synovce Lorda do toho stromu,“ sdělila Caitlyn Moore.

Domů
Sdílet
Diskuse