Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Samuel Valent
28. prosince 2023 v 8:14
Čas čtení 0:38

Dramatický let nad Karibikem. Neobvykle silné turbulence zranily 11 lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Dramatický let nad Karibikem. Neobvykle silné turbulence zranily 11 lidí
Zdroj: Netflix

Na palubě bylo 225 cestujících a 13 členů posádky.

Dramatický let zažili cestující, kteří letěli z karibského ostrova Barbados do anglického Manchesteru. Letadlo se během letu dostalo do neobvykle silných turbulencí, které zranily 11 lidí, informuje Daily Mail.

Letadlo odstartovalo z Barbadosu 23. prosince krátce před půlnocí. Na palubě bylo 225 cestujících a 13 členů posádky. Cestující očekávali, že se po dvoutýdenní plavbě po Karibiku dostanou na Vánoce domů. Nečekali však, že je ve výšce 11,5 kilometru zasáhnou neobvykle silné turbulence. Během těch bylo zraněno až 11 osob.

28. prosince 2023 v 7:06 Čas čtení 1:08 Studentské tarify přehledně: Podívej se, u kterého operátora nejvíce ušetříš Studentské tarify přehledně: Podívej se, u kterého operátora nejvíce ušetříš

Piloti byli proto nuceni odklonit let na nejbližší letiště na Bermudách, kde již čekaly záchranné týmy. Zranění cestující byli ihned po příletu převezeni do nemocnice.

„Jsme si vědomi situace a usilovně pracujeme na zajištění spokojenosti všech zúčastněných. Jsme nesmírně vděční za rychlou reakci všech pracovníků našich záchranných služeb, kteří zajistili bezpečnost cestujících a posádky,“ uvedl úřadující bermudský ministr národní bezpečnosti Owen Darrell.

Cestující čekali na náhradní let až do 26. prosince. Mezitím se ubytovali v hotelích na Bermudách, za které nemuseli platit.

Domů
Sdílet
Diskuse