Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
28. prosince 2023 13:31
Čas čtení 0:31

Žena zemřela na Štědrý den poté, co dostala účet za vodu. Byla v něm chyba

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Tragický případ seniorky v Itálii. Po chybně spočítaném účtu za vodu a stržení poloviny neuvěřitelné částky skončila žena v nemocnici.

Italský list Il Giornale zjistil, že na faktuře za období srpen až říjen letošního roku stála částka 15 339 eur (zhruba 377 tisíc korun), správně ale měla 88letá žena doplácet jen 55 eur (1 353 korun). Polovinu chybně vypočítaného nedoplatku přitom dodavatel automaticky strhl z bankovního účtu, k čemuž měl od odběratelky oprávnění.

28. prosince 2023 10:15 Čas čtení 0:43 Vynálezce pistole Glock zemřel. Ve filmech ji používali John McClane, James Bond nebo Šílený Max Vynálezce pistole Glock zemřel. Ve filmech ji používali John McClane, James Bond nebo Šílený Max

To každopádně způsobilo, že seniorka skončila dva týdny před Vánoci v nemocnici, kde se její stav postupně zhoršoval – navzdory snahám rodiny přesvědčit ji, že jde určitě o chybu. Bohužel se z šoku způsobeného fakturou už nedostala a přesně na Štědrý den zemřela.

Vodárenská společnost se mezitím rodině omluvila a peníze na účet vrátila. Pozůstalí nyní zvažují, jestli podniknou právní kroky. Předtím ale vyzývají úřady, aby vše pořádně prověřily. „Jsme ve velkém šoku, bolest převládá nad vším ostatním,“ řekl syn zesnulé ženy.

Domů
Sdílet
Diskuse