Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
29. prosince 2023 10:31
Čas čtení 0:30

Velkou českou aplikaci, kterou užívají desítky tisíc lidí, napadli hackeři. Jestli ji používáš, určitě si změň heslo

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velkou českou aplikaci, kterou užívají desítky tisíc lidí, napadli hackeři. Jestli ji používáš, určitě si změň heslo
Zdroj: Unsplash/Luca Bravo

Audioportál Českého rozhlasu mujRozhlas se stal terčem kybernetického útoku. Došlo ke zcizení uživatelských dat asi 150 tisíc lidí.

Jedná se zejména o e-mailové adresy, uživatelská jména, hesla a seznamy odebíraných pořadů a oblíbených audií.

„Hned v den zjištění úniku jsme provedli okamžitá bezpečnostní opatření pro zamezení dalších kybernetických útoků. Zároveň jsme také posílili zabezpečení naší síťové a serverové infrastruktury,“ uvedl Český rozhlas v e-mailu, který rozeslal uživatelům a uživatelkám. 

Z bezpečnostních důvodů doporučuje změnit si heslo pro přihlášení do portálu i dalších internetových služeb, jako je e-mailová schránka.

Zároveň je třeba věnovat pozornost e-mailové komunikaci zmiňující audioportál mujRozhlas a Český rozhlas obecně. Informace o použití e-mailové adresy k registraci by mohla být využita k nekalým praktikám, jako je vylákání hesel a jiných osobních údajů.

S dotazy se lze obrátit na pověřence pro ochranu osobních údajů Českého rozhlasu Mgr. Danielu Foukalovou na e-mailové adrese [email protected].

Domů
Sdílet
Diskuse