Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Marek Pros
3. ledna 2024 18:00
Čas čtení 0:29

Používáš pořád staré Windows? Od ledna ti přestane fungovat tahle oblíbená aplikace

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Používáš pořád staré Windows? Od ledna ti přestane fungovat tahle oblíbená aplikace
Zdroj: bfishadow / Flick / volně k použití

Začátek nového roku s sebou přináší spoustu změn. A pokud ještě z nějakého důvodu používáš na počítači Windows 7, 8 nebo 8.1 a hraješ přes Steam, tak tě čeká nemilé překvapení.

Valve totiž od 1. ledna ukončilo podporu starších operačních systémů a uživatelé a uživatelky Steamu tak nebudou dostávat aktualizace. Valve tuto změnu oznámilo loni v březnu, od nového roku vstoupila v platnost. 

Steam tak nebude nabízet ani technickou podporu pro problémy týkající se starých operačních systémů. Aplikace bude ještě nějakou dobu fungovat, ale Valve již neručí za to, že bude stoprocentně funkční.

Smůlu mají i uživatelé počítačů s logem nakousnutého jablka, protože starší verze systému macOS (macOS 10.13 a macOS 10.14.) rovněž přijdou o podporu, a to od 14. února. 

Z průzkumu Steamu vyplývá, že zmíněné operační systémy využívá jen zlomek hráčů a hráček. Nejoblíbenějším z nich je 64bitový systém Windows 7, který se nachází v 0,68 procenta počítačů, následují Windows 8.1 (0,15 procenta).

Přehled operačních systémů pro Steam.
Přehled operačních systémů pro Steam. Zdroj: Steam / volně k použití
Domů
Sdílet
Diskuse