Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Mrázek
8. ledna 2024 9:49
Čas čtení 0:30

Drogy po načtení QR kódu? Dealeři si razí novou cestu k prodeji

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Drogy po načtení QR kódu? Dealeři si razí novou cestu k prodeji
Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/na voľné použitie

Drogoví dealeři jdou taky s dobou. Pomocí QR kódu teď nabírají nové zákazníky.

Britská policie řeší v posledních týdnech nejnovější znepokojivý trend. Tamější drogoví dealeři totiž jdou s dobou, a tak začali poblíž škol, univerzit, ale třeba i policejních stanic vylepovat na sloupy veřejného osvětlení vlastní QR kódy, skrze které lákají nové zákazníky.

8. ledna 2024 8:12 Čas čtení 1:22 Ministr Výborný chce zpřísnit pravidla pro používání pyrotechniky Ministr Výborný chce zpřísnit pravidla pro používání pyrotechniky

Jak uvádí Novinky.cz, na několika ulicích anglického města Worcester byly rozmístěny desítky černých a zlatých samolepek s nápisem „Získejte svou zásilku“. Stejné nálepky se objevily i v Londýně. Každá přitom obsahuje QR kód a obrázek listu konopí.

Policie nicméně lidi varuje, aby kód neskenovali a na žádné odkazy v žádném případě neklikali. Problém by se navíc v dohledné době nemusel týkat jen Velké Británie, jelikož stejné metody využívají maloobchodníci prakticky po celém světě. Aby odkazovali na svůj byznys, může se drogový prodej skrze QR kódy rozšířit i dál.

Domů
Sdílet
Diskuse