Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Tichý ČTK
12. ledna 2024 7:01
Čas čtení 1:00

Albert navýší zaměstnancům mzdy. O kolik si polepší a přidají se i další řetězce?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Albert navýší zaměstnancům mzdy. O kolik si polepší a přidají se i další řetězce?
Zdroj: Freepik/@ drobotdean/volně k užití

Potravinové řetězce plánují v nadcházejícím roce zvyšovat mzdy svých zaměstnanců. Navýšení oznámil nejprve Lidl, teď se přidal i Albert. Podle ČTK plánují svým zaměstnancům přidat i další řetězce, například Penny nebo Tesco.

Albert plánuje navýšit svým provozním zaměstnancům na prodejnách od 1. dubna mzdy v průměru o deset procent. Přidáno dostanou prodavačky a prodavači, pekaři, skladníci, zelináři nebo vedoucí týmů. Řetězec to uvedl v tiskové zprávě.

11. ledna 2024 10:32 Čas čtení 0:54 Inspekce varovala před nákupem dvou produktů z velkých potravinových řetězců. Nemáš je doma? Inspekce varovala před nákupem dvou produktů z velkých potravinových řetězců. Nemáš je doma?

Průměrná mzda v Česku ve třetím čtvrtletí loňského roku vzrostla meziročně o 7,1 procenta na částku 42 658 korun. Po započtení inflace se ale mzda reálně snížila o 0,8 procenta, informoval už dříve Český statistický úřad. Podle portálu Platy.cz průměrná mzda na pozici prodavač/ka loni v Česku činila 26 295 korun.

„Kolegové na prodejnách začnou rok s dobrými zprávami. Desetiprocentní navýšení mezd ukazuje, že za svými zaměstnanci stojíme a Albert je skutečně odpovědným zaměstnavatelem. Zaměstnancům i nadále poskytujeme řadu benefitů, ať už nepeněžních, nebo peněžních, jako je příspěvek na dopravu, stravování a penzijní pojištění. Věřím, že navýšení mezd je pro kolegy příznivou zprávou,“ uvedl senior viceprezident pro operativu a logistiku ve společnosti Albert Česká republika Kalle Becker.

Co další řetězce?

O minimálně 2000 korun vyšší mzdy pobírají od ledna provozní zaměstnanci na prodejnách a ve skladech řetězce Lidl. Od března dostanou přidáno také administrativní pracovníci.

Se zvyšováním mezd počítá i Penny. „S navyšováním mezd počítáme i v letošním roce, o konkrétní výši budeme během ledna a února jednat společně se zástupci odborů,“ řekl ČTK mluvčí řetězce Penny Tomáš Kubík.

11. ledna 2024 8:00 Čas čtení 0:29 Velký český řetězec přestane prodávat vejce z klecových chovů. Čím je nahradí? Velký český řetězec přestane prodávat vejce z klecových chovů. Čím je nahradí?

Tesco to má podobně: „Tento rok plánujeme navyšovat jak mzdy, tak revidovat balíček benefitů pro naše zaměstnance,“ uvedla pro Refresher mluvčí Tesca Iva Pavlousková.

Refresher oslovil s dotazem ohledně navyšování peněz také Billu, do vydání článku však reakce nepřišla.

Domů
Sdílet
Diskuse