Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
18. ledna 2024 8:03
Čas čtení 1:02

Arnolda Schwarzeneggera zadrželi celníci. Důvodem byly jeho luxusní hodinky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Schwarzenegger odcestoval do Rakouska na aukci ve prospěch charitativní organizace zabývající se ochranou klimatu.

Herec a bývalý politik Arnold Schwarzenegger byl ve středu zadržen celníky na mnichovském letišti v Německu, protože při příletu nedeklaroval k proclení luxusní hodinky, které měly pravděpodobně zůstat v EU.

30. července 2022 12:30 Čas čtení 10:13 Život Arnolda Schwarzeneggera: Otec nacista ho týral. Herec mu nepřišel ani na pohřeb Život Arnolda Schwarzeneggera: Otec nacista ho týral. Herec mu nepřišel ani na pohřeb

„Pokud zboží zůstane v EU, musí být procleno a musí být zaplaceny daně. To platí pro všechny,“ uvedl Thomas Meister, mluvčí mnichovské celní správy.

Schwarzenegger se tak na letišti zdržel několik hodin. Podle magazínu People všem požadavkům celní správy vyhověl. Herec také souhlasil se zaplacením případných daní z hodinek, což se ale zkomplikovalo. Nemohl použít platební kartu. Podle předpisů měla být půlka doměřených celních poplatků zaplacena v hotovosti. Tolik peněz u sebe herec neměl, a tak se musel v doprovodu celního úředníka vydat do banky.

arnold scharzenegger
Zdroj: Wikimedia/Governo do Estado de São Paulo/volně k užití

„Tato částka však byla pro bankomat, který si vybrali, příliš vysoká, a banka byla navíc zavřená. Zpátky na celním úřadě našel nyní již nový úředník bankomat, který fungoval,“ uvedl německý bulvární deník Bild

„Všechno je v pořádku a těšíme se na velmi úspěšnou charitativní akci,“ uvedl Schwarzeneggerův zástupce pro PEOPLE. Schwarzenegger cestoval do Rakouska na aukci ve prospěch klimatické charity. Plánoval se také zúčastnit lyžařských závodů na sjezdovce Hahnenkamm v Kitzbühelu. Situaci na letišti však ještě zřejmě budou řešit hercovi právníci.

Arnold Schwarzenegger (76) se narodil 30. července 1947 ve štýrské obci Thal. V roce 1968 odešel do Ameriky, aby se prosadil v kulturistice. V tomto sportu získal několik nejvyšších ocenění a později uspěl jako herec v akčních filmech a komediích. V roce 1983 získal americké občanství a v letech 2003–2011 zastával funkci guvernéra amerického státu Kalifornie. V současné době se angažuje v oblasti ochrany klimatu.
Domů
Sdílet
Diskuse