Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
21. ledna 2024 18:00
Čas čtení 0:42

Na brankáře dělali opičí zvuky. Šéf FIFA řekl, jak chce trestat týmy s rasistickými fanoušky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na brankáře dělali opičí zvuky. Šéf FIFA řekl, jak chce trestat týmy s rasistickými fanoušky
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)

Předseda FIFA Gianni Infantino vyzval k zavedení automatické kontumace týmů, jejichž fanoušci se během zápasu dopustí rasistických urážek.

Gianni Infantino reagoval na incident, ke kterému došlo během sobotního zápasu italské ligy mezi týmy Udinese a AC Milán. Při utkání část fanoušků Udinese vydávala opičí zvuky na konto hráče s tmavou pletí, brankáře Milána Mika Maignana. AC Milán v zápase zvítězil 3:2, utkání však muselo být přerušeno.

K projevům rasismu došlo i v druhé anglické lize, kde se terčem rasistických urážek ze strany fanoušků Sheffieldu stal záložník Kasey Palmer z Coventry, informuje britský deník The Guardian.

21. ledna 2024 16:00 Čas čtení 8:34 „Tady to bylo prostě čisté zlo. Nejhorší bylo ticho.“ Mluvili jsme s těmi, kteří zasahovali na filozofické fakultě „Tady to bylo prostě čisté zlo. Nejhorší bylo ticho.“ Mluvili jsme s těmi, kteří zasahovali na filozofické fakultě

„Musíme zavést automatickou kontumaci pro tým, jehož fanoušci se dopustili rasismu a způsobili přerušení zápasu, a také celosvětové zákazy vstupu na stadion a trestní obvinění pro rasisty,“ uvedl předseda FIFA Gianni Infantino na platformě X.

„FIFA a fotbal projevují plnou solidaritu obětem rasismu. Jednou provždy: Ne rasismu! Ne jakékoli formě diskriminace! Události, které se odehrály v sobotu v Udine a Sheffieldu, jsou naprosto odporné a zcela nepřijatelné. Hráči, kterých se sobotní události dotkly, mají mou bezvýhradnou podporu. Potřebujeme, aby VŠECHNY zainteresované strany přijaly opatření, počínaje vzděláváním ve školách, aby budoucí generace pochopily, že toto do fotbalu ani do společnosti nepatří,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse