Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
29. ledna 2024 12:34
Čas čtení 0:37

eTechničák: Jak ho dostat do telefonu a co jsou jeho nevýhody?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
eTechničák: Jak ho dostat do telefonu a co jsou jeho nevýhody?
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

S novým rokem došlo k novým krokům k digitalizaci státní správy. Po možnosti používání občanského průkazu v telefonech přechází do digitální formy i technický průkaz.

Jedná se o aplikaci Ministerstva dopravy, která zobrazuje informace z tzv. „velkého technického průkazu“. Od 1. ledna se již k novým modelům nevydává, pro ty starší však platí dál.

29. ledna 2024 8:59 Čas čtení 0:46 Nejnebezpečnější přechody v Česku. Pozor si musíš dávat zejména na těchto místech Nejnebezpečnější přechody v Česku. Pozor si musíš dávat zejména na těchto místech

Aplikace eTechničák je dostupná pro systémy Android prostřednictvím Google store a pro iOS na App store. Po stažení stačí vyhledat vozidlo, jehož údaje chceme zobrazit. Možnosti jsou k dispozici hned čtyři: naskenování QR kódu v pravém horním rohu papírové kartičky ORV (osvědčení o registraci vozidla), zapsání čísla ORV z levého spodního rohu kartičky, zadání identifikačního čísla vozidla (VIN), které nalezneme ve velkém techničáku nebo na zadní straně malého techničáku, nebo klasickým zadáním čísla velkého technického průkazu.

Po úspěšném zadání vozidla dojde k načtení údajů do aplikace. Ta si údaje neukládá do profilu, a pokud budeme hledat nové vozidlo, aplikace si původní již nebude pamatovat. V rámci jedné aplikace tak není možné mít uloženo více vozidel. Výpis zároveň neuvádí SPZ vozidla ani jméno majitele, jak uvádí web MobilMania. 

Domů
Sdílet
Diskuse