Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
29. ledna 2024 16:23
Čas čtení 0:52

YouTube bez reklam? Poradíme ti, jak je můžeš obejít

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Pokud používáš platformu YouTube v bezplatné verzi, nejen že tě zahlcuje množstvím reklam, ale také si ukládá tvé uživatelské údaje o sledovaných videích.

Aplikace FreeTube, která funguje v rámci Windows, Mac a Linux, ukládá uživatelská data lokálně, nikdy se tak nedostanou na internet. Ke sledování obsahu navíc ani není potřeba mít založený účet, videa lze také stáhnout buď do aplikace, nebo přímo do počítače. Jednou z hlavních předností pro uživatele je však absence reklam.

29. ledna 2024 12:34 Čas čtení 0:37 eTechničák: Jak ho dostat do telefonu a co jsou jeho nevýhody? eTechničák: Jak ho dostat do telefonu a co jsou jeho nevýhody?

Graficky je podobná původní videoplatformě, pomocí lupy lze videa navíc vyhledávat i filtrovat. Prohlížení obsahu si tak lze ještě víc přizpůsobit skrze další nastavení. Dle informací serveru Chip.cz se jedná o open source software, a proto jej mohou vývojáři a uživatelé neustále vylepšovat.

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. Zdroj: Unsplash / Alexander Shatov

Na projektu začal jeho autor pracovat v prosinci roku 2017, vadilo mu, jakým způsobem aplikace sbírá informace o našem soukromí. „Až později jsem si uvědomil, že YouTube sleduje víc, než mi vyhovovalo. Můj kanál s doporučeními byl podezřele plný videí s věcmi, které jsem na YouTube nikdy nevyhledával. V jednom případě se týkala věcí, které jsem nikdy nevyhledával ani ve stejném počítači. Bylo to příliš zvláštní na to, aby mi to připadalo jako náhoda, a opravdu se mi to nelíbilo. Rozhodl jsem se, že s tím chci něco udělat, a tak jsem začal hledat řešení,“ uvádí na webu aplikace.

FreeTube byl pro uživatele spuštěn v roce 2020 a stále je ve fázi vylepšování. Aplikace je dostupná i v češtině a stáhnout ji lze na webu.

Domů
Sdílet
Diskuse