Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
30. ledna 2024 9:00
Čas čtení 0:40

Pozor na námrazu, v těchto krajích hrozí celé ráno mrznoucí mlhy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor na námrazu, v těchto krajích hrozí celé ráno mrznoucí mlhy
Zdroj: Unsplash/Annie Spratt/volně k užití (ilustrační obrázek)

Meteorologové varují před tvorbou mrznoucích mlh, které mohou vést k tvorbě námrazy.

Výstraha před mrznoucími mlhami platí do úterních 11 hodin ráno. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před sníženou dohledností a tvorbou námrazy. Při jízdě autem je nutno snížit rychlost a dbát vyšší opatrnosti, kvůli námraze se totiž zvyšuje nebezpečí smyku.

29. ledna 2024 13:41 Čas čtení 1:15 Jako z románu pro dospělé. Učebnice češtiny zaskočila internet Jako z románu pro dospělé. Učebnice češtiny zaskočila internet

Pozor by si měli dát hlavně obyvatelé Jihočeského kraje, Plzeňského kraje, Ústeckého kraje, Vysočiny a Jihomoravského kraje, dále východu Karlovarského kraje (Karlovy Vary, Ostrov), západu Středočeského kraje (Beroun, Černošice, Dobříš, Hořovice, Kladno, Kralupy nad Vltavou, Mělník, Neratovice, Příbram, Rakovník, Sedlčany, Slaný) a Znojma.

„Mlhy i námraza na komunikacích se budou během dne většinou rozpouštět, ale ojediněle se mohou udržet i po celý den. Námraza na komunikacích se může vytvářet v celé ČR,“ uvedl ČHMÚ na platformě X.

Domů
Sdílet
Diskuse