Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Barbora Fábryová Ilona Hobzová
6. února 2024 15:00
Čas čtení 1:09

Otřesný případ na Šumpersku: Psa střelili do hlavy a zaživa zakopali, jako zázrakem přežil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Otřesný případ na Šumpersku: Psa střelili do hlavy a zaživa zakopali, jako zázrakem přežil
Zdroj: Peakpx.com/volně k užití

Odporný případ má šťastný konec.

Aktivisté za práva zvířat z Unie práv zvířat informovali o čtyřletém psovi, který byl střelen do hlavy a pohřben zaživa. Pes však postřelení přežil a byl převezen na veterinární kliniku, kde se téměř plně zotavil, informuje portál Brněnská drbna.

V původní verzi článku jsme uvedli, že se případ odehrál v Brně, což není pravda. Za chybu se omlouváme.
6. února 2024 8:42 Čas čtení 0:35 Poslankyně SPD sdílela falešné video zneužívající českou novinářku. Redakce se bude bránit Poslankyně SPD sdílela falešné video zneužívající českou novinářku. Redakce se bude bránit

„Veterinář nám řekl, že Benny je v tak dobrém stavu, že bude moci jít do domácí péče, což je pro nás velké překvapení. Nadále bude v péči Unie za práva zvířat. Zajistíme mu veškerou péči, kterou potřebuje,“ uvedla Diana Šlechtová z Unie práv zvířat.

Podle veterinářů byl pes v hrobě dva až tři dny. Případem se již zabývá policie. Podle čipu patří pes ženě, která je prý závislá na drogách.

„Někdo psa střelil do hlavy s jasným úmyslem ho zabít. Pravděpodobně v domnění, že je mrtvý, se ho rozhodl pohřbít. Zřejmě ho vůbec nenapadlo, že pes je pouze v bezvědomí a že krutou ránu osudu přežil, takže se ani neobtěžoval ho pohřbít hlouběji. Tato nedbalost zachránila psovi život,“ dodala Šlechtová.

„Beníčkovi se dnes zase daří o poznání lépe. Diabolek v hlavě prý nakonec nebylo tolik, kolik jsme původně předpokládali. Prý jich má v hlavě šest až sedm. Vyndávat je zatím nebudou. Měly by se zapouzdřit a neměly by život Beníka nijak komplikovat,“ napsala Šlechtová v úterý na Facebooku s tím, že podle rentgenu má Benny naprosto všechny orgány v pořádku. Jediné, co zvíře trápí, jsou prý oči, na které se podívá specialista.

„Slibujeme, že nedovolíme, aby se té osobě vrátil zpět, a uděláme vše pro to, aby to byl do konce života šťastný pes,“ dodala. Lidé na zdravotní péči pro Bennyho poslali velké množství peněz, nevyužité finanční prostředky půjdou na další psy v nouzi.

Domů
Sdílet
Diskuse