Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Marek Pros
16. února 2024 8:16
Čas čtení 0:31

Češka nechala v Itálii dvě děti v autě a šla lyžovat, hrozí jí pět let vězení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Češka nechala v Itálii dvě děti v autě a šla lyžovat, hrozí jí pět let vězení
Zdroj: Freepik / volně k použití

Prokuratura v italském Trentu stíhá čtyřicetiletou českou občanku, která nechala své dvě děti v autě a šla lyžovat, informoval ve čtvrtek deník Correre della Sera. Ženě hrozí za opuštění nezletilého dítěte až pět let vězení.

Podobné případy nejsou mezi českými turisty v Itálii ojedinělé. Podle listu se zmíněný incident stal začátkem tohoto týdne v lyžařském středisku Passo Brocón v Tridentu na severu země. Žena se vydala na lyže a své dvě děti ve věku 13 a čtyř let nechala bez dozoru v autě.

Starší dítě svého sourozence po nějaké době opustilo. Čtyřleté dítě zůstalo v autě asi hodinu samo a jeho pláč přilákal pozornost místních policistů, kteří následně po matce pátrali.

Ta své jednání zdůvodnila tím, že dítě bylo neposlušné a nechtělo ji doprovázet na sjezdovku. V Itálii je ponechání dítěte mladšího 14 let bez dozoru trestným činem, za který hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let, píše iDnes.cz. Přitěžující okolností podle italského trestního zákoníku je také to, pokud dítě opustí jeho rodič.

Domů
Sdílet
Diskuse