Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR Barbora Fábryová
19. února 2024 12:31
Čas čtení 0:48

Známá evropská letecká společnost vyhlašuje stávku. Zrušené a zpožděné lety se dotknou tisíců cestujících

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Známá evropská letecká společnost vyhlašuje stávku. Zrušené a zpožděné lety se dotknou tisíců cestujících
Zdroj: Flickr/Cha già José

Pozemní personál leteckých společností bude v úterý 20. února stávkovat na sedmi letištích.

Německé odborové hnutí Verdi vyhlásilo na neděli 27hodinovou stávku pozemního personálu společnosti Lufthansa za vyšší mzdy. Stávka má začít v úterý 20. února brzy ráno a bude probíhat na sedmi největších německých letištích.

19. února 2024 11:27 Čas čtení 0:52 Výzkumy odhalily zajímavý paradox. Lidem vadí Green Deal, málokdo přitom ví, co to vlastně je Výzkumy odhalily zajímavý paradox. Lidem vadí Green Deal, málokdo přitom ví, co to vlastně je

Stávka se podle Reuters dotkne letišť ve Frankfurtu nad Mohanem, Mnichově, Hamburku, Berlíně, Düsseldorfu, Stuttgartu a také letiště Kolín nad Rýnem/Bonn. Stávka má začít v úterý ve čtyři ráno a skončit ve středu v sedm ráno.

Hnutí Verdi oznámilo, že všichni pracovníci pozemního personálu, od údržby letadel až po odbavení cestujících, byli vyzváni ke stávce. Protestní akce tak pravděpodobně povede k rozsáhlému rušení nebo zpoždění letů.

Chtějí vyšší platy

25 tisíc zaměstnanců pozemního personálu společnosti Lufthansa již dlouho požaduje zvýšení platů. Jednání se zaměstnavateli však zatím nevedla k přijatelné dohodě.

Většina zaměstnanců zatím nabídky společnosti Lufthansa odmítla. Odbory tvrdí, že nabízené zvýšení mezd bylo ve srovnání s ostatními zaměstnanci společnosti, například piloty, příliš nízké. 

Domů
Sdílet
Diskuse