Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová TASR
20. února 2024 v 7:11
Čas čtení 0:37

Pokud Rusko porazí Ukrajinu, hrozí zemím EU katastrofický scénář. Gruzínská prezidentka varuje před Putinem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Pokud Rusko porazí Ukrajinu, hrozí zemím EU katastrofický scénář. Gruzínská prezidentka varuje před Putinem
Zdroj: TASR/AP

Pokud Putin porazí Ukrajinu, zaútočí na státy Evropské unie.

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišvili v neděli na konci Mnichovské bezpečnostní konference varovala, že v případě vojenské porážky Ukrajiny hrozí Evropanům obrovské riziko.

18. února 2024 v 14:30 Čas čtení 0:30 Plánuje Putin útok na další zemi? Podle odborníků má podobnou rétoriku jako při poslední invazi na Ukrajinu Plánuje Putin útok na další zemi? Podle odborníků má podobnou rétoriku jako při poslední invazi na Ukrajinu

„Rusko už jednou takové je – nepřestane, pokud ho někdo nezastaví. Evropané by se měli obávat,“ řekla v Mnichově prezidentka Zurabišvili. „Ukrajina dnes skutečně bojuje za bezpečnost Evropy a Ukrajinci umírají za ostatní Evropany. Není rozdíl mezi pobaltskými státy, Polskem a zbytkem Evropské unie. Pokud nebude Vladimir Putin na Ukrajině poražen, může se vydat opravdu jakýmkoli směrem,“ dodala.

Zprávy o údajných ruských zbraních, které mají být použity proti satelitům ve vesmíru, ukazují, že zeměpisná poloha již nehraje roli, zdůraznila Zurabišvili a dodala, že je mnohem snazší podpořit Ukrajinu v boji dnes než zítra vést rozsáhlý vojenský konflikt.

„Myslím, že se musíme rozhodnout nyní, pokud nechceme, aby mnichovská konference v příštím roce nebo v letech následujících proběhla v mnohem obtížnější situaci,“ dodala gruzínská prezidentka, která uvítala schválení evropského balíčku pomoci pro Ukrajinu v hodnotě více než 50 miliard eur.

Domů
Sdílet
Diskuse