Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adam Tichý
26. února 2024 11:03
Čas čtení 0:41

Tři tisíce lidí uvázlo na výletní lodi. Hrozí podezření, že jsou pasažéři nakaženi nebezpečnou nemocí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tři tisíce lidí uvázlo na výletní lodi. Hrozí podezření, že jsou pasažéři nakaženi nebezpečnou nemocí
Zdroj: Unsplash / Peter Hansen

Kvůli podezření, že u části pasažérů propukla cholera, zakázaly úřady státu Mauricius zakotvit výletní lodi Norwegian Dawn s více než 3000 lidmi na palubě.

Nejméně 14 pasažérů a jeden člen posádky výletní lodi Norwegian Dawn trpí střevními potížemi a zvracením, což jsou typické příznaky cholery. Tito lidé jsou nyní izolováni a čekají na výsledky testů, které by měly být známy v úterý. Loď měla podle původního plánu zakotvit už v neděli.

26. února 2024 8:45 Čas čtení 0:17 Na chlapce na Berounsku spadla houpačka. Vážným zraněním podlehl Na chlapce na Berounsku spadla houpačka. Vážným zraněním podlehl

„Rozhodnutí nepovolit výletní lodi přístup k přístavišti bylo přijato proto, aby se předešlo jakýmkoli zdravotním rizikům,“ uvedly úřady ostrovního státu Mauricius ve vyjádření pro agenturu Reuters.

Loď Norwegian Dawn během své dvanáctidenní plavby stavěla v několika zemích jižní Afriky, které se již několik měsíců potýkají s jednou z nejhorších epidemií cholery za poslední roky. Onemocnění cholery se šíří převážně znečištěnou vodou, a tak jsou právě v této části světa, kde je přístup k pitné vodě omezen, pro její šíření příznivé podmínky.

Podle vyjádření společnosti Norwegian Cruise Line se po projevení příznaků nemoci u části pasažérů zpřísnila hygienická opatření na lodi. Na lodi je dohromady téměř 2200 pasažérů a zhruba 1000 členů posádky. Ti všichni teď musí trpělivě čekat nejméně do úterý, kdy mají být známy výsledky testů. 

Domů
Sdílet
Diskuse