Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
26. února 2024 15:13
Čas čtení 0:31

Velká letecká společnost bude zdražovat. Letos v létě se ceny letenek zvýší o několik procent

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Velká letecká společnost bude zdražovat. Letos v létě se ceny letenek zvýší o několik procent
Zdroj: Unsplash / Ross Parmly

Ryanair zvýší ceny letenek kvůli zpožděným dodávkám letadel Boeing.

Irský nízkonákladový dopravce Ryanair plánuje během letní sezóny zvýšit ceny letenek. Šéf společnosti Michael O'Leary v pondělí oznámil, že zvýšení cen bude mírnější než loni.

V létě 2023 se průměrné ceny letenek společnosti Ryanair zvýšily o 17 procent. V nadcházející letní sezóně se očekává zvýšení o pět až deset procent, uvedl O'Leary. Jako důvod úpravy cen uvedl zpoždění dodávek letadel Boeing. Společnost Ryanair loni na podzim oznámila, že na konci roku zruší některé lety kvůli zpoždění dodávek nových letadel Boeing.

26. února 2024 11:03 Čas čtení 0:41 Tři tisíce lidí uvázlo na výletní lodi. Hrozí podezření, že jsou pasažéři nakaženi nebezpečnou nemocí Tři tisíce lidí uvázlo na výletní lodi. Hrozí podezření, že jsou pasažéři nakaženi nebezpečnou nemocí

Po incidentu, při němž se za letu odlomila část trupu, má Boeing na základě rozhodnutí Federálního úřadu pro letectví (FAA) dočasně zakázáno rozšiřovat výrobu letadel řady 737 Max. Ryanair původně očekával, že letos v létě obdrží 57 nových letadel Boeing, nyní očekává, že jich dorazí pouze 40 až 45, uvedl O'Leary.

Domů
Sdílet
Diskuse