Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
26. února 2024 17:24
Čas čtení 0:37

Do Google map přichází důležitá funkce. Zjednoduší ti orientaci ve velkých městech

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Google map přichází důležitá funkce. Zjednoduší ti orientaci ve velkých městech
Zdroj: Unsplash / Tamas Tuzes-Katai

Společnost Google chystá do své aplikace zajímavou vychytávku. Potěší nejen chodce, ale i řidiče.

Novinka si klade za cíl zkombinovat 2D plánek se 3D pohledem známým jako Street View. Funkce by tak měla usnadnit orientaci zejména v chaotických velkoměstech, kde například turisti zažívají obtížnější navigaci a pouhý 2D plánek pro ně není dostačující.

26. února 2024 15:13 Čas čtení 0:31 Velká letecká společnost bude zdražovat. Letos v létě se ceny letenek zvýší o několik procent Velká letecká společnost bude zdražovat. Letos v létě se ceny letenek zvýší o několik procent

Street View zase pro změnu neukazuje jednotlivé popisky ani vlastní pozici na mapě. V případě, že by se však oba pohledy spojily a vznikl jakýsi kompromis mezi obojím, který by byl vizuálně přehledný a zároveň technicky na takové úrovni, aby odpovídal standardům dnešních online map, by mohl Google s přehledem utéct konkurenci. A jak se ukazuje, realizace něčeho takového není vlastně ani tak složitá.

Podle informací serveru ParkiFly totiž vývojáři přišli s jednoduchým řešením v podobě splitscreenu – na jedné polovině obrazovky se bude nacházet klasický plánek a tu druhou zaplní 3D režim Street View. Na prvních fotkách to vypadá elegantně i funkčně zároveň, obzvlášť řidiči by tak mohli mít v budoucnu z nových Google map velkou radost.

Domů
Sdílet
Diskuse