Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Tichý
28. února 2024 10:10
Čas čtení 0:34

Celebrity v reklamě táhnou. Uhodneš, který herec je u lidí nejoblíbenější?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Celebrity v reklamě táhnou. Uhodneš, který herec je u lidí nejoblíbenější?
Zdroj: Freepik/@ lookstudio/volně k užití

Celebrity působením v reklamním spotu ovlivňují postoj lidí k propagované značce. Vyplývá to z průzkumu agentury ResSOLUTION Group zpracovaného ve spolupráci se společností Nielsen a Českým národním panelem. Průzkumu se zúčastnilo osm tisíc lidí.

Z celkových osmi tisíc tázaných se dvě pětiny shodly na tom, že reklama s celebritou upoutá jejich pozornost více než kterákoliv jiná. Pouze na šest procent tázaných působí reklamy s celebritami opačně. U zhruba každého třetího respondenta či respondentky má přítomnost kladně vnímané celebrity pozitivní vliv na jeho/její vnímání produktu.

27. února 2024 17:30 Čas čtení 1:35 Administrativní odvody do armády podpořil i prezident Pavel. O co se jedná a čím se liší od mobilizace? Administrativní odvody do armády podpořil i prezident Pavel. O co se jedná a čím se liší od mobilizace?

Nejoblíbenějšími celebritami v reklamách jsou již několik let suverénně herci a herečky. Ze slavných osobností je v reklamách preferuje 35 procent dotázaných. Druhými nejoblíbenějšími osobnostmi v reklamních spotech jsou sportovci a sportovkyně.

Z herců a hereček v reklamách je již pátým rokem nejoblíbenější Ivan Trojan. Ten u tázaných boduje za spoty Českých drah, ve kterých působí. Na druhém místě v kategorii za nejlepšího herce / nejlepší herečku v reklamě skončila Taťána Kuchařová, která se objevila například v reklamách značky Dermacol. Třetí byl Tomáš Jeřábek z reklam banky AirBank. Celý průzkum si můžeš prohlédnout zde.

Domů
Sdílet
Diskuse