Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
4. března 2024 10:30
Čas čtení 0:43

WhatsApp testuje důležitou novinku. Usnadní komunikaci s lidmi, kteří používají jiné aplikace

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
WhatsApp testuje důležitou novinku. Usnadní komunikaci s lidmi, kteří používají jiné aplikace
Zdroj: foto.wuestenigel.com/Marco Verch/volně k užití

Podle mnohých půjde o nejzásadnější novinku letošního roku.

Chatovací aplikace WhatsApp neustále oznamuje nová vylepšení a změny. Naposledy jsme informovali třeba o přidání WhatsApp statusu. Jedná se o podobnou funkci jako stories na Instagramu, při které obsah po 24 hodinách zmizí. Nyní testuje další novinku, která by mohla výrazně usnadnit komunikaci. Informoval o ní portál Svět Androida.

3. března 2024 14:30 Čas čtení 0:30 Šťastlivec z Česka vyhrál neuvěřitelných 111 milionů korun. Pohádkový balík mu zajistila tato čísla Šťastlivec z Česka vyhrál neuvěřitelných 111 milionů korun. Pohádkový balík mu zajistila tato čísla

Portál mimo jiné píše o nevýhodách, které podle něj WhatsApp má: „Jednou z nich bude skutečnost, že téměř jistě jej nepoužívají úplně všichni vaši kolegové nebo kamarádi, se kterými potřebujete komunikovat. Jedna chatovací aplikace vám pravděpodobně nebude stačit.“

Tomu by ale mohl být brzy konec. Chatovací aplikace v současnosti testuje novinku, která by komunikační problém mohla eliminovat. Umožní totiž komunikovat s uživateli a uživatelkami, kteří používají odlišné komunikátory. Podle autora článku Jozefa Cmara půjde o nejdůležitější novinku letošního roku. 

Ke kroku WhatsApp dotlačily úřady, Cmar ale vnímá změnu pozitivně. „Hodně ale bude záležet na finální implementaci a následně také na míře zapojení vývojářů dalších aplikací, mezi kterými můžeme zmínit především Messenger a Telegram,“ dodává s tím, že uživatel*ka si bude moci zvolit aplikace, se kterými se bude chtít v rámci svého účtu propojit. 

Domů
Sdílet
Diskuse