Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
4. března 2024 12:10
Čas čtení 1:34

Jsme na straně rodičů, hlásí KDU-ČSL. Jste mimo realitu, kritizují lidé kampaň strany

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jsme na straně rodičů, hlásí KDU-ČSL. Jste mimo realitu, kritizují lidé kampaň strany
Zdroj: Úřad vlády ČR

Lidovci za své příspěvky na sociálních sítích schytali kritiku. Ozvala se i opoziční poslankyně Taťána Malá (ANO).

Aktualizováno 15:25 – KDU-ČSL zveřejnila v minulých dnech na sociálních sítích několik příspěvků s hashtagem #NaStraněRodičů. Strana v nich mimo jiné hlásá, že chce rodičům zajistit svobodu a maximum možností. „Podporujeme každé vaše rozhodnutí a uděláme vše, co je v našich silách, aby měli rodiče v Česku pohodu,“ stojí v popisku. Veřejnost kampaň z několika důvodů kritizuje.

2. března 2024 17:30 Čas čtení 0:46 V Česku žije tato děsivě vypadající „tarantule“. Kde se vyskytuje a jaké jsou následky kousnutí? V Česku žije tato děsivě vypadající „tarantule“. Kde se vyskytuje a jaké jsou následky kousnutí?

Lidovci u příspěvku dále píší, že zvýhodněné zkrácené úvazky vracejí rodiče zpět na pracovní trh a umožňují jim skloubit práci i rodinu, že se investují miliardy do dětských skupin a že zavedou sousedské dětské skupiny, které velmi pomohou v místech s velkou poptávkou po hlídacích službách.

Podle lidí, kteří se do lidovců pustili v komentářích, je ale realita úplně jiná a strana vůbec netuší, jak to v praxi funguje. 

„Naprosté nesmysly píšete. V praxi je to takové, že hledáte místo ve státní školce, protože dětská skupina stojí měsíčně nejméně 12 až 15 tisíc, takže při částečném úvazku vše, co vyděláte, dáte na školku,“ stojí v jednom z komentářů. „Jste banda d*bilů, která nemá ani páru, jak to ve fabrikách chodí, jak se zaměstnavatelé chovají k pracujícím matkám, když dítě náhle onemocní a matka s dítětem musí zůstat doma,“ nebere si servítky další.

Původní příspěvek KDU-ČSL v průběhu pondělí zmizel, snímky obrazovky se ale dál šíří sociálními sítěmi:

 

Další kritika směřuje k vizuální stránce kampaně. Zobrazuje totiž ženu, která podle KDU-ČSL může díky jejich podpoře zvládat domácnost i kariéru. Podobnou genderovou nerovnost zobrazuje i další ukázka kampaně. „Jsem moc ráda, že podporujete tradiční rodiny. Matka, která dělá kuchařku, účetní, uklízečku, vychovává děti a ještě dělá od 9 do 5, a otec, který není, a když je, tak stojí za h*vno, protože doma nic nedělá,“ rýpla si v tomto směru jedna z uživatelek.

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:35 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

V tomto směru se do lidovců pustila také opoziční poslankyně Taťána Malá (ANO). „Jasně, protože ideální kariéra ženy podle Mariana Jurečky & comp. je doma u plotny s mobilem a v kostýmu. Jeden by řekl, že tento způsob uvažování je už pryč, ale ono ne. V KDU-ČSL jsou asi stále 100 let za opicemi,“ napsala na sociální síti X.

Domů
Sdílet
Diskuse