Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
7. března 2024 16:47
Čas čtení 1:03

Muž znásilnil svou vnučku a poté to svedl na alkohol. Jaký mu hrozí trest?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Muž znásilnil svou vnučku a poté to svedl na alkohol. Jaký mu hrozí trest?
Zdroj: Unsplash/Meghan Hessler/volně k použití

Až 12 let za mřížemi hrozí muži za to, že během návštěvy jeho desetileté vnučky dívku sexuálně napadl. U soudu se bránil tím, že má dlouhodobé problémy s alkoholem a že byl v době činu opilý.

K činu mělo dojít minulý rok na jaře, když vnučku hlídal. U soudu se ihned přiznal. „Upřímně toho lituji, v životě se s tím nesmířím. Měl jsem problémy s alkoholem, stalo se to právě pod vlivem alkoholu,“ uvedl na svou obhajobu. Zároveň dodal, že již absolvoval léčení a že se od tohoto činu alkoholu nenapil.

6. března 2024 13:50 Čas čtení 1:16 Záškrt si v Česku vyžádal první oběť po 55 letech Záškrt si v Česku vyžádal první oběť po 55 letech

„Obžalovaný jako děda, ke kterému poškozená chovala respekt a důvěru, s touto lehl na gauč, aby spolu koukali na televizi. Pak jí přes její výslovný nesouhlas stáhl legíny a kalhotky a proti její vůli ji hladil na intimních partiích. Poškozená se bránila, snažila se ho odstrčit. Obžalovaný u toho masturboval,“ popsala hrůzný čin v obžalobě státní zástupkyně.

Zmocněnkyně požaduje pro poškozenou odškodné ve výši 250 tisíc korun. To by pro obžalovaného dle vlastních slov bylo likvidační. Rodiče dívky však finanční náhradu nechtějí. Pozoruhodné vztahy v rodině dokládá i výpověď obviněného. Uvedl, že se s ním jeho rodina dále stýká a že ho nijak ohledně případu nekonfrontuje. „Ten pocit je hrozný. Synové i vnuci za mnou jezdí, ale cítím se před nimi trapně. Oni se o tom se mnou nebaví, chovají se ke mně stejně jako předtím, ale já už mám takový odstup,“ dodal ve své výpovědi.

Brněnský krajský soud verdikt pravděpodobně vynese na konci března po vyslechnutí soudního znalce. Šedesátníka by mohl poslat do vězení až na 12 let.

Domů
Sdílet
Diskuse