Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
13. března 2024 16:18
Čas čtení 0:46

Rusko posílá vojáky k hranicím s Finskem. Putin připomněl, že disponuje zbraněmi hromadného ničení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko posílá vojáky k hranicím s Finskem. Putin připomněl, že disponuje zbraněmi hromadného ničení
Zdroj: Unsplash/Michael Parulava/na voľné použitie

Putin rozmístí na hranicích s Finskem vojáky i zbraňové systémy.

Rusko rozmístí vojáky a zbraňové systémy u hranic s Finskem, uvedl ve středu ruský prezident Vladimir Putin. „Dříve jsme tam vojáky neměli, nyní tam budou. Zbraňové systémy tam nebyly, teď tam budou,“ řekl Putin v rozhovoru pro ruská média.

Loňský vstup Finska do NATO označil za nesmyslný krok, který není v souladu s jeho národními zájmy. Vztahy mezi Ruskem a Finskem byly podle jeho slov ideální i před tímto krokem Helsinek.

13. března 2024 8:13 Čas čtení 0:27 Putinovo varování: Rusko je připravené vést jadernou válku, vzkázal Západu Putinovo varování: Rusko je připravené vést jadernou válku, vzkázal Západu

Finsko se k Alianci oficiálně připojilo v dubnu 2023, čímž se délka ruské hranice se Severoatlantickou aliancí více než zdvojnásobila. Švédsko, západní soused Finska, vstoupilo do NATO minulý týden.

Putin připomněl, že vlastní šest tisíc jaderných hlavic

V rozhovoru pro ruská média Putin rovněž vyjádřil přesvědčení, že přítomnost oficiálních vojenských kontingentů cizích zemí na Ukrajině situaci na bojišti nezmění. „Nic na tom nezmění ani dodávky zbraní,“ dodal.

Ruský prezident rovněž uvedl, že ruský třístupňový arzenál jaderných zbraní, které lze odpalovat ze země, moře i vzduchu, je mnohem vyspělejší než arzenál Spojených států.

Západ obviňuje Moskvu z neuvážených prohlášení o jaderných zbraních od začátku ruské invaze na Ukrajinu v únoru 2022. Moskva má téměř šest tisíc jaderných hlavic, což je nejvíce na světě.

Domů
Sdílet
Diskuse