Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
17. března 2024 17:05
Čas čtení 0:29

Rusové se připravují na velkou ofenzivu. Ukrajinci podle analytiků potřebují pomoc Západu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusové se připravují na velkou ofenzivu. Ukrajinci podle analytiků potřebují pomoc Západu
Zdroj: TASR

Analytici Institutu pro studium války (ISW) v pravidelné analýze uvedli, že Rusové v létě spustí ofenzivu. Ukrajinci, kterým chybějí systémy protivzdušné obrany, podle nich potřebují pomoc Západu, aby si své území dokázali udržet.

Rusové se v současnosti snaží dostat co nejdále západně od Avdijivky a před letní ofenzivou chtějí oslabit ukrajinské obranné linie. Ukrajinským vojákům se poslední dobou daří zpomalovat ruský postup, zpožděné západní dodávky zbraní však zvyšují riziko ruského průlomu.

17. března 2024 16:17 Čas čtení 0:54 „Toto je kandidát, kterého jsme chtěli.“ Lidé během ruských voleb nosí květiny k hrobu Navalného „Toto je kandidát, kterého jsme chtěli.“ Lidé během ruských voleb nosí květiny k hrobu Navalného

„Dobře vybavené ukrajinské síly ukázaly, že dokážou zabránit ruským silám v dosažení byť jen nepatrných zisků během rozsáhlých ruských útočných snah. Není pochyb o tom, že Ukrajina by mohla dále stabilizovat frontovou linii a připravit se na odrážení hlášeného ruského útočného úsilí letos v létě, pokud se změní situace s nedostatkem vojenského arzenálu,“ stojí v analýze.

ISW také varuje, že Ukrajina může být v létě ještě hůře zásobovaná než nyní a schopná stabilizovat frontovou linii a připravit se na odrážení ruské ofenzivy bude jen s pomocí Západu.

Domů
Sdílet
Diskuse