Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Karolína Fejtová
21. března 2024 11:47
Čas čtení 0:48

VIDEO: Komise v Petrohradu manipulovala s volebními lístky, natočila ji kamera

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Komise v Petrohradu manipulovala s volebními lístky, natočila ji kamera
Zdroj: TASR/AP/Kremlin Pool

Na telegramovém kanálu se rozšířilo video, které zachycuje předsedkyni volební komise v jednom z petrohradských okrsků, jak dodatečně vhazuje do volební urny volební lístky. Podle ní je video podvrh.

„Z mého pohledu video není věrohodné. Večer jsem odešla z prostor vymezených pro volební komisi, uvnitř zůstali policisté,“ uvedla předsedkyně komise Irina Minjakov z pátého okrsku pro ruský zpravodajský web Fontanka. 

Na kamerovém záznamu se Minjakov po kolenou bez bot plíží k volební urně, kterou hlídá policista. Stojí ovšem k místnosti zády, takže si předsedkyně zřejmě nevšímá. Ta začne do volební urny vhazovat několik dalších volebních lístků, po chvíli se k ní připlíží další žena, která jí s tím pomůže. 

20. března 2024 19:04 Čas čtení 1:09 Skupina lidí se vydávala za mladou dívku. Staršího muže vydírala a připravila o statisíce Skupina lidí se vydávala za mladou dívku. Staršího muže vydírala a připravila o statisíce

Mission Impossible

Video se na internetu brzy stalo virálním, telegramový účet Astra k němu přidal hudební znělku z filmu Mission Impossible a kamerový záznam se začal šířit světem. Volební komise města Petrohrad požádala nadřízeného Minjakov, aby případ prošetřil.

Vladimir Putin v ruských prezidentských „volbách“ podle oficiálních výsledků získal 87 procent hlasů. Podle deníku Novaja Gazeta Jevropa a ruské redakce BBC bylo však nejméně 31,6 milionu hlasů podvržených.

Domů
Sdílet
Diskuse