Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
27. března 2024 7:08
Čas čtení 0:45

Milované město v Itálii zavádí vstupné pro turisty. Pro některé existuje výjimka

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Milované město v Itálii zavádí vstupné pro turisty. Pro některé existuje výjimka
Zdroj: Unsplash/Henrique Ferreira

Italské Benátky zavádí nové opatření. Od dubna budou muset turisté zaplatit vstupné. Opatření má městu pomoci usměrnit příval turistů.

Poplatek se nevztahuje na hosty ubytované přes noc v hotelích a nebude se vybírat celoročně. Poplatky cílí výhradně na jednodenní návštěvníky od 14 let, kteří se v Benátkách jen otočí a hned zase odjedou. Za vstup do centra ve vyhrazených dnech zaplatí pět eur, tedy zhruba 126 korun, a to jen od 8:30 do 16 hodin.

26. března 2024 13:37 Čas čtení 0:19 V Praze po parapetu lezlo dvouleté batole. Matka uvnitř bytu spala V Praze po parapetu lezlo dvouleté batole. Matka uvnitř bytu spala

„Benátky jsou jako muzeum pod otevřeným nebem, chceme je chránit,“ vysvětlila zavedení vstupného Arianna Fracasso z úřadu pro turismus a dopravu. Dodala, že vstupné se bude platit v průběhu roku celkem ve 29 dnech. „Letos je to zatím takový experiment, příští rok možná dojde ke změně,“ řekla.

Ve kterých dnech se bude platit vstupné?

Duben25.–30.
Květen1.–5., 11., 12., 18., 19., 25., 26.
Červen8., 9., 15., 16., 22., 23., 29., 30.
Červenec6., 7., 13. a 14.

Výjimku od placení mají místní, držitelé Evropského průkazu osob se zdravotním postižením či jejich pečovatelé a děti mladší 14 let.

Benátky jsou prvním městem v Evropě, které bude za vstup do centra vybírat peníze. Inspirovat by se však mohla i další města, která mají s masovým cestovním ruchem také potíže, jako jsou chorvatský Dubrovník nebo nizozemský Amsterdam.

Domů
Sdílet
Diskuse