Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
14. listopadu 2023 8:14
Čas čtení 0:58

Česko-slovenský Breaking Bad. Rodinný gang pěstoval marihuanu, pracovaly v něm tři generace

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Česko-slovenský Breaking Bad. Rodinný gang pěstoval marihuanu, pracovaly v něm tři generace
Zdroj: AMC

Policie při zásahu zadržela jednoho Slováka.

Česká policie zadržela deset Čechů a jednoho Slováka, kteří pěstovali a distribuovali konopí ve velkém množství. Skupinu tvořily tři generace jedné rodiny, která podnikala několik let a nelegální činností si vydělala miliony korun. Čechovi hrozí osm až 12 let vězení, Slovákovi deset až 15 let.


Hlavou rodinného gangu byl podle policie 47letý muž. V případu jsou obviněni i jeho rodiče a bratr. Ten podle policie testoval marihuanu k užívání a působil jako prostředník a kontakt pro ostatní obviněné muže, kteří drogy prodávali. Mužův syn, vysokoškolský student, byl organizátorem, poradcem a zprostředkovatelem nákupů.

13. listopadu 2023 16:43 Čas čtení 1:19 Neklikej na Kazmu, zneužili ho podvodníci. Můžeš přijít o peníze i osobní údaje Neklikej na Kazmu, zneužili ho podvodníci. Můžeš přijít o peníze i osobní údaje

Slovák byl kupujícím v drogovém případu. „Od hlavního pachatele koupil marihuanu, převezl ji na Slovensko a tam ji nelegálně skladoval. Je ve vazbě v Leopoldově,“ uvedla mluvčí Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová s tím, že bude souzen i na Slovensku.


Podle zjištění Národní protidrogové centrály rodinná firma vysázela rostliny konopí po desítkách na několika místech a stejným způsobem je skladovala. V případě odhalení se tak zřejmě chtěli vyhnout trestnímu stíhání za nakládání s velkým množstvím drog.

Export do zahraničí

Podle policie členové skupiny také věděli, že marihuana je určena mimo jiné na vývoz na Slovensko, odkud jim plynuly zisky v eurech. Droga byla podle policie distribuována také ve vesnické restauraci na Hodonínsku.


Česká policie na případu spolupracovala se slovenskou prokuraturou a Národní kriminální agenturou (NAKA). Ve vazbě skončilo šest osob. Policie zajistila 61 kilogramů sušené marihuany, tři auta a hotovost 3,5 milionu korun, více než 17 tisíc eur a dva miliony korun na účtech.

Domů
Sdílet
Diskuse