Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
2. dubna 2024 9:36
Čas čtení 0:31

Ve finské škole se střílelo. Zemřelo 12leté dítě, policie dopadla stejně starého podezřelého (Aktualizováno)

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ve finské škole se střílelo. Zemřelo 12leté dítě, policie dopadla stejně starého podezřelého (Aktualizováno)
Zdroj: TASR/AP/Javad M. Parsa/NTB

Několik lidí bylo zraněno při střelbě na základní škole ve finském městě Vantaa, kterou navštěvuje asi 800 žáků. Podezřelý byl po útoku zadržen. Informovala o tom agentura Reuters.

(Aktualizace 12:42) – Jedno dvanáctileté dítě zemřelo a další dvě stejně staré byly zraněny. Policie poblíž školy zadržela podezřelého, kterému je rovněž dvanáct let. Střelba podle webu Iltalehti.fi vypukla v části areálu, kde je studentům poskytována lékařská a psychologická péče.

Při střelbě ve škole ve finském městě Vantaa byly podle policie zraněny tři děti. BBC informovalo, že k zásahu ve škole Viertola došlo v úterý krátce po deváté hodině. Tamější policie proto vyzvala místní obyvatele, aby zůstali doma. Později policie dodala, že podezřelý byl již zatčen.

2. dubna 2024 8:56 Čas čtení 0:41 Oblíbené dovolenkové letovisko ovládl strach z násilí. Nebezpečného gangu se bojí místní i turisté Oblíbené dovolenkové letovisko ovládl strach z násilí. Nebezpečného gangu se bojí místní i turisté

Školu navštěvuje 800 studentů a 90 zaměstnanců. Svědci sdělili veřejnoprávní televizi YLE, že z místa činu odjely dvě sanitky.

Policie uvedla, že všichni účastníci incidentu byli nezletilí a tři z nich byli zraněni. Školu Viertola navštěvují žáci základních a středních škol ve věku od sedmi do 15 let.

Domů
Sdílet
Diskuse