Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
3. dubna 2024 18:30
Čas čtení 0:41

iPhone čeká nový iOS 18. Na těchto modelech instalovat nepůjde

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
iPhone čeká nový iOS 18. Na těchto modelech instalovat nepůjde
Zdroj: Unsplash/Bagus Hernawan/na voľné použitie

Lidé, kteří stále používají iPhony vydané před rokem 2018, včetně modelů SE a 8 Plus, nebudou moci používat iOS 18. Jejich čipy nebudou schopny zvládnout velkou zátěž funkcí propojených s umělou inteligencí.

Aby byl smartphone kompatibilní se systémem iOS 18, bude potřebovat čip Apple A12 Bionic, který byl představen až v modelech iPhone XR a XS v roce 2018. Modely s čipem Apple A11 Bionic nebo A10 Fusion si s aktualizací neporadí. Informaci poskytl britský web Mirror.

2. dubna 2024 17:24 Čas čtení 1:05 Tohle je 100 nejbohatších lidí světa. Na jakém místě jsou Češi? Tohle je 100 nejbohatších lidí světa. Na jakém místě jsou Češi?

iOS 18 bude totiž zatím největší aktualizací Applu vůbec. Vypadá to, že společnost bude spolupracovat s umělou inteligencí Gemini od Googlu, která vytváří obrázky a píše texty na základě jednoduchých pokynů. Nová aktualizace bude navržena tak, aby mohla společnost konkurovat aplikacím, jako je ChatGPT od společnosti OpenAI.

Mark Gurman z agentury Bloomberg vysvětlil, že funkce umělé inteligence zlepší asistentku Siri a umožní jí poskytovat přesnější odpovědi. Aplikace iMessage bude vyplňovat otázky a automaticky doplňovat věty.

Seznam modelů, které nebudou kompatibilní s iOS 18

  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone SE 1st Gen

Apple obvykle ukončí výrobu modelů, které nejsou schopny obstát s nejnovější aktualizací, pro letošní rok si však sedmou a osmou řadu iPhonů ponechá.

Domů
Sdílet
Diskuse