Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
13. května 2024 v 7:00
Čas čtení 0:33

Válka v Pásmu Gazy si vyžádala již více než 35 tisíc obětí, většina z nich byli civilisté

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Válka v Pásmu Gazy si vyžádala již více než 35 tisíc obětí, většina z nich byli civilisté
Zdroj: AP Photo/Ismael Abu Dayyah

Válka v Pásmu Gazy trvá již více než sedm měsíců.

Na 35 034 stoupl počet obětí války v Pásmu Gazy, která trvá již více než sedm měsíců. Uvedlo to v neděli tamní ministerstvo zdravotnictví řízené Hamásem. Většina z obětí byli civilisté.


Nejnovější bilance zahrnuje také 63 úmrtí za posledních 24 hodin. Resort zdravotnictví dodal, že v důsledku války v Gaze dosud utrpělo zranění dalších 78 755 lidí.


Válka v Pásmu Gazy začala po útoku palestinského militantního hnutí Hamás na jihu Izraele 7. října 2023. Militanti z Hamásu tehdy zabili zhruba 1170 lidí, většinou civilistů.

Do Gazy zároveň unesli přibližně 250 rukojmí, z nichž přes 100 propustili během týdenního příměří na přelomu listopadu a prosince výměnou za 240 palestinských vězňů.

Izrael na říjnový útok odpověděl masivními nálety a pozemní ofenzívou v Pásmu Gazy. Velká část Pásma Gazy je v důsledku bojů zruinována a její obyvatelé jsou ve velmi špatné humanitární situaci. 

gaza
Zdroj: AP Photo/Hatem Ali, File
Domů
Sdílet
Diskuse