Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Aneta Gospičová
12. května 2024 v 17:30
Čas čtení 0:44

VIDEO: Němečtí aktivisté útočili na továrnu Tesly. Policisté na ně vytáhli pepřový sprej

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Aktivisté nesouhlasí s rozšířením produkce Tesly zejména kvůli negativnímu dopadu na vodní hospodářství Německa a ekologii.

Klimatičtí aktivisté protestovali před továrnou Tesly v Německu. Blokádou továrny se snažili narušit výrobu. Důvodem je nesouhlas s rozšířením produkce zejména kvůli negativnímu dopadu na vodní hospodářství Německa a ekologii. Protest se snažily rozpustit pepřovým sprejem policejní složky, informuje Topspeed.

Továrna poblíž Berlína podle německých médií snižuje emise z automobilové dopravy a podporuje hospodářský rozvoj východního Německa. Tesla v okolí hlavního města zaměstnává více než 12 tisíc lidí.

V březnu podpálili aktivisté elektrickou rozvodnu, která dodává energii továrně, ale také obcím a části Berlína. Po útoku zůstaly v Německu bez elektřiny desítky tisíc lidí. Před pár dny zorganizovali protest u fabriky Gigafactory. Aktivisté skandovali hesla jako „za**aný klub Tesly, brzy tě vyvlastní“ či „dnes Tesle zavřeme kohoutky“.

Tamní média označují protesty jako radikální. Elon Musk by mohl podle spekulací problémy vyřešit tak, že továrnu Tesly přesune o 70 kilometrů dále do Polska.

Domů
Sdílet
Diskuse