Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Anna Vondráková
23. května 2024 15:50
Čas čtení 0:20

Hygienici stahují z trhu toaletní vodu. Obsahuje toxické látky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví ji označilo za nebezpečnou, nesplňuje požadavky nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1223/2009, o kosmetických přípravcích.

Jedná se o výrobek 1 MILLION, paco rebenne, EAU DE TOILETTE. Toaletní voda je ve zlato-černém flakonku hranatého tvaru s rozprašovačem. Na papírovém obalu je zachycen muž v obleku s fotografií toaletní vody. Balením připomíná jiný značkový výrobek.

22. května 2024 12:30 Čas čtení 0:53 Praha chystá další nový most přes Vltavu. Podívej se, které čtvrti propojí Praha chystá další nový most přes Vltavu. Podívej se, které čtvrti propojí

Problémem ve složení je látka Butylphenyl methylpropional, která byla během testování označena jako toxická, a tak její použití představuje riziko pro lidské zdraví. Zařazena je do skupiny CMR 1B, označena byla jako toxická pro reprodukci. Figuruje také na seznamu 26 nejznámějších alergenů a může mít u citlivějších osob alergenní potenciál.

toaletní voda
Zdroj: Hygienická stanice hl. m. Prahy
Domů
Sdílet
Diskuse